NA LICU MJESTA

Avazova patrola / Djevojka pobjegla od momka kod komšije u stan

Policajci i ranije intervenirali zbog ljubavnih problema zaljubljenog para

Almir Kapo

Ako je koronavirus nešto dobro donio, onda je to smanjenje broja krivičnih djela, a samim tim, i manje posla za policiju. Tako je i u Goraždu, gdje je proteklog vikenda boravila ekipa “Avaza” u smjeni s pripadnicima Jedinice za podršku, najelitnijim policajcima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona (MUP BPK).

Češljanje vozila

S našim domaćinima prvo krećemo u patroliranje ulicama grada na Drini. Obilazimo zabačena i neosvijetljena mjesta te parkinge, gdje se nerijetko mogu naći dileri ili konzumenti droge. Međutim, kiša i hladno vrijeme kao da su sve otjerali.

Šef smjene putem motorole izdaje naredbu da idemo na ulaz u Goražde, gdje policajci prave punkt. Redom zaustavljaju na desetine vozila koja se detaljno češljaju. Sve prolazi uredno.

Ugodno časkanje policajaca s potpisnikom ovih redova prekida dojava na motorolu - građanin traži intervenciju jer mu neko lupa na vrata stana. Upadamo u maricu i sa svjetlosnom signalizacijom brzo se upućujemo na adresu.

Utvrdili identitet

Vlasnik stana priča da je postupio ljudski i pustio djevojku u stan, jer mu je kazala da ima problema s momkom. Policajci su brzo utvrdili identitet mladića te nam pričaju da su i ranije intervenirali... S druge strane, vlasnik stana na prvu je neodlučan da li da djevojka napusti stan.

Policajci mu pojašnjavaju da može ponovo imati problem ako se vrati momak. Policajci izdaju naredbu svim patrolama da privedu mladića na razgovor ukoliko ga neko uoči. Za vrijeme našeg boravka nisu mu ušli u trag. Djevojka je otišla u nepoznatom pravcu i nije tražila pomoć policije...

Komične situacije

Tokom pregleda vozila bilo je i komičnih situacija. Tako jedan vozač nije znao otvoriti gepek pa mu je u pomoć pritekao suvozač. Drugi vozač je zaustavljen s otvorenom haubom pa su ga policajci upozorili.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na