BEOGRAD

Uhapšeno šest osoba zbog prostitucije, pretresom pronađena i droga

Osumnjičeni su organizirali oglašavanje prostitucije, kao i prijevoz ženskih osoba klijentima radi pružanja seksualnih usluga

A. Č. / Blic

Detalji hapšenja

Foto: Printscreen


Pripadnici MUP-a Srbije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizirani kriminal, uhapsili su šest pripadnika kriminalne grupe za koje se sumnja da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i posredovanje u vršenju prostitucije. 

Uhapšeni su M. R. (41), N. R. (36), V. M. (45), N. I. (43), N. J. (40) i S. M. (30).

Kako se sumnja, oni su, u periodu od avgusta do decembra prošle godine na teritoriji Beograda, zakupljivali stanove u kojima su boravile ženske osobe koje su se, kako se sumnja, bavile prostitucijom, piše Blic.

Osumnjičeni su organizirali oglašavanje prostitucije, kao i prijevoz ženskih osoba klijentima radi pružanja seksualnih usluga.

Policija je prilikom pretresa osumnjičenih, kao i stanova koje su oni koristili, pronašla novac, telefone, manju količinu praškaste materije za koju se sumnja da je droga, laptop koji je korišten za evidentiranje djevojaka koje pružaju seksualne usluge i klijenata.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

NA VRH

Podijeli članak na