AKCIJA ZLATNI KARAT

SIPA u Sarajevu oduzela 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita

Tokom pretresa na tri lokacije, koji su izvršeni u okviru akcije kodnog naziva “Zlatni karat”, pronađeni su i mobilni telefon, tri digitalne vage, te razna dokumentacija

SIPA pretresla objekte. Ilustracija

A. Ka.

2.2.2021

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su prilikom pretresa stambenog i poslovnog objekta, te sefa u jednoj komercijalnoj banci u Sarajevu oduzeli blizu 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita.

Tokom pretresa na tri lokacije, koji su izvršeni u okviru akcije kodnog naziva “Zlatni karat”, pronađeni su i mobilni telefon, tri digitalne vage, te razna dokumentacija koja će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopšteno je iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje, organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, poreska utaja ili prevara i krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova Krivičnog zakona BiH.

O realizaciji navedenih naredbi pripadnici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Sudu i Tužilaštvu BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.