POTRESNO

Ovo je žena koju je brutalno ubio Bosanac Goran Ilikić

Svađa je navodno izbila zbog starateljstva nad njihove dvije maloljetnie kćerke

A. Ka.
  • Nastradala Marina Ilikić

    Nastradala Marina Ilikić

    Foto: Facebook


Poznat je identitet 35-petogodišnjeg državljanina BiH koji je suprugu zaklao u njihovom stanu u Ljubljani. Radi se o Goranu Ilikiću.

On je, kako prenose slovenski mediji, svoju suprugu Marinu Ilikić, rođenu Mamić, zaklao nožem jer su bili u procesu razvoda braka. Svađa je navodno izbila zbog starateljstva nad njihove dvije maloljetnie kćerke.

- Već smo ranije imali razne prijave porodičnog nasilja u ovoj porodici te je napadač više puta bio kažnjavan - rekla je portparol policije Aleksandra Golec, prenosi portal "Kamnik".

Portal „Slovenske novice“ objavio je fotografiju nesretne žene te potresan status rođaka Marine.

- Sivilo ponedjeljka ujutro paralizirali su samo graja djece iz vrtića, koji leže nekoliko metara od bloka u Steletovoj ulici, gdje se dan ranije dogodio čin koji policija trenutno vodi kao ubistvo. Žrtva je 34-godišnja Marina Mamić, udata za Ilikića. Neka vas anđeli odvedu u raj - rekli su rođaci pokojne Marine na posljednjem ispraćaju.

Isti portal navodi da je njen suprug Goran Ilikić, državljanin Bosne i Hercegovine, podigao nož na Marinu u svom stanu, koji su prethodno dijelili. Uhapšen je nedaleko od stana.

Brigu o djeci preuzeli su rođaci.

NA VRH

Podijeli članak na