MOSTAR

Potvrđena optužnica protiv Cvitanovića koji je ubio osuđenog ratnog zločinca Radića

Ubistvo se dogodilo 9.novembra prošle godine

M. Sm.

S mjesta ubistva

Foto: Arhiv


Kantonalni sud u Mostaru je potvrdio optužnicu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona protiv Josipa Cvitanovića zvanog Cviki (47) iz Mostara, zbog ubistva osuđenog ratnog zločinca Marka Radića Make (61) u Mostaru .

Također, optužnicom se Cvitanoviću na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Kako su naveli iz Tužilaštva HNK, optužnicom se Josip Cvitanović tereti da je dana 9. novembra 2020. godine, oko 18.40 sati, u Mostaru, u ulici Brune Bušića broj 6, u kojoj stanuje oštećeni M. R, iz puške ispalio više metaka u oštećenog M. R., uslijed čega je oštećeni M. R. na licu mjesta podlegao.

Također se sumnjiči da je neovlašteno posjedovao pištolj marke "Ekol", model "Tuna", kalibra 8 mm - kazali su iz Tužilaštva.

Optuženi Cvitanović se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Mostar i Tužilaštvo je Kantonalnom sudu uz optužnicu dostavilo i prijedlog za produženje pritvora protiv optuženog.

Također, optužnicom se Cvitanoviću na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Više o temi Josip Cvitanović Cviki

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na