MALA ŠILEROVA

Ovo je bila baza od Velje Nevolje: Vila na Zvezdari po ugledu na "zemunski klan"

Kuća ima više spratova, a stakla na prozorima navodno su neprobojna, odnosno blindirana, također poseduje skup video-nadzor

A. Ka. / Kurir.rs

5.2.2021

Objekt na Zvezdari. Kurir.rs

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja koji je jučer uhapšen zajedno sa pripadnicima svoje kriminalne grupe, zbog sumnje da su činili najteža krivična djela, navodno je počeo da gradi vilu na Zvezdari u Beogradu, koje je mnoge podsjetila na zdanje u Šilerovoj ulici u Zemunu, koje je bilo baza nekada najmoćnijeg i najozloglašenijeg klana u Srbiji - „zemunskog klana“.

Kako piše Kurir.rs, Belivuk je sa svojom ekipom imao više kuća po Srbiji. Pored kuće u okolini Pančeva, vila na Zvezdari trebala je da predstavlja glavnu bazu.

- Kuća ima više spratova, a stakla na prozorima navodno su neprobojna, odnosno blindirana, također poseduje skup video-nadzor. Pored ove vile, navodno se nalazi vila Marka Miljkovića, Belivukove desne ruke. Ove dvije građevine iznutra su navodno spojene hodnikom, a Miljkovićeva kuća je opasana zidinama i metalnom kapijom sa šiljcima, također je obezbeđena kamerama - kaže izvor.


Podsjetimo, jučer je policija pretresla nekoliko vikendica i štek-skrovišta Belivukove ekipe, a jedna od bitnijih baza bila je kuća u okolini Pančeva, u okviru koje je navodno postojala streljana, u kojoj su kriminalci vježbali da pucaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.