ISPOVIJEST SEADA MAREVCA

Još jedan „uviđaj“ Hasana Dupovca: Ko je ukrao 10 KM džeparca od mrtvog dječaka Hamze

U policiji Hasan Dupovac mi je govorio da se lično pobrinuo kako bi uviđaj bio što profesionalnije obavljen, tvrdi Marevac

A. Aljimi

Teška bol

Teška bol i gorčina koja je ostala zbog gubitka djeteta Marevcima je pojačala još i sudska naredba da plate 4.800 KM sudskih troškova, jer je mali Hamza proglašen 100 posto krivim, za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo kao pješak!?

- Kako si mi, monstrume, mogao vratiti Hamzin ruksak i jednu patiku i sakriti istinu. Vještak, Ševal Kovačević je tvrdio da je kamion dijete udario tek kada je pošao prelaziti cestu i da ga je tumbao na drugu stranu. Ako je to tako, zašto je ruksak moga sina pocijepan samo na jednom mjestu, kako su sve knjige i sveske uredne i nije polomljeno čak ni stakleno šiljalo. Kako, ako je tako veliki kamion preturao više puta moje dijete - ispričao nam je Marevac na mjestu gdje mu je dijete poginulo.

On je pojasnio da je Hamzina krv bila na rubu ceste, što znači da mu je samo korak trebao da bude na sigurnom.

- U policiji Hasan Dupovac mi je govorio da se lično pobrinuo kako bi uviđaj bio što profesionalnije obavljen. Sada kada se pominje u „slučaju Memić“ shvatio sam da su on i Kovačević uhodan tandem koji godinama djeluje – tvrdi Mrevac.

Zlokobni detalj

On je kobnog dana bio u Goraždu, ali na mjestu nesreće je bila dječakova tetka, nakon čega je otkriven jedan neljudski i jezivi detalj koji pokazuje kakvi ljudi su radili istragu i uviđaj.

- Hamzi je tetka u ruksak ubacila 10 maraka. Na uviđaju je pregledala ruksak kako bi potvrdila da je njegov. Vidjela je novac, ali ga kasnije kada su nam iz policije vratili ruksak novca nije bilo. Kakva osoba moraš biti da uzmeš džeparac mrtvog djeteta. Moj problem je što sam vjerovao u sistem, rekli su mi da nam ne treba advokat i da će nas zastupati tužiteljica Amina Ruždić. Kako je to radila govori činjenica da je sa mnom samo jednom pričala, uvijek je negdje žurila – ispričao nam je Marevac.

Kompletnu ispovijest Seada Marevca pogledajte u videu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na