ŠOKANTNI SNIMCI

Ovako je Velja Nevolja zlostavljao prijatelja vođe navijača Partizana Kimija

Petrovića su Velja Nevolja i članovi njegove grupe "posjetili" u jednom kafiću i natjerali da, pod očiglednom prisilom i vidno uznemiren, u kameru kaže da su Kimi i on "izdali Partizan", da su "pi***"

Velja Nevolja s lisicama na rukama. Agencije

A. Ka. / Mondo.rs

6.2.2021

Prije nego što je Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, postao jedan od najtraženijih kriminalaca i vođa navijačke grupe "Principi", javnost se prvi put susrela s njegovim nasilničkim ponašanjem 2016. godine kada je napao generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazuru.

Tom prilikom su za nanošenje teških povreda odgovarali Belivuk i njegov saradnik Darko Ristić zvani "Meda", dok je sa njima bio i pokojni vođa "Janjičara" Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi koji je ubijen iste te godine u oktobru.


Krivična prijava

Prema krivičnoj prijavi koju je podnijela policija sve se dogodilo ispred prostorija kluba, 28. aprila 2016. godine. Tvrdi se da su Vazuru, koji je dolazio na posao, najprije verbalno napali, da bi zatim usljedila tuča. Vazura je uspio da pobjegne. Napadači su brutalno pretukli jednog člana obezbjeđenja i vozača.

Sve je otkriveno zbog snimaka sigurnosnih kamera na parkingu gdje se vidi kako brutalno "gaze" pripadnika obezbjeđenja, dok Stanković ide za njima i posmatra cijeli incident, ali ne učestvuje fizički u njemu.

Godinama nakon toga, Belivuk preuzima ulogu Stankovića kao vođa "Janjičara", a potom grupe "Principi", gdje nije bilo mjesta više za "konkurenciju". U januaru 2020. godine, na društvenim mrežama su osvanuli užasni snimci ponižavanja vođe "Partizanovaca" Radeta Petrovića, bliskog prijatelja Miloša Radisavljevića Kimija, također vođe navijačke grupe.

Petrovića su Velja Nevolja i članovi njegove grupe "posjetili" u jednom kafiću i natjerali da, pod očiglednom prisilom i vidno uznemiren, u kameru kaže da su Kimi i on "izdali Partizan", da su "pi***", i da više "neće lagati djecu da se Principi kriminalci".

Rat vođa

Rat vođa navijača otpočeo je kada su Petrović i Kimi pokušali da osvoje južnu tribinu dovođenjem Splićana, a što se završilo krvavo. Veljko Belivuk je rano jutro uhapšen na Rudniku, zajedno sa još 16 pripadnika njegove kriminalnce grupe, a određeno mu je trenutno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će svi u petak biti saslušani.

Velja i ostali uhapšeni se terete za ubistvo navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića. Prema saznanjima srbijanskih medija, Radojević je otet prošle godine u Kotežu na prevaru, a potom, kako se sumnja, i ubijen, a to sve jer je navodno odbio da plaća reket Belivuku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.