INTERVENIRALA POLICIJA

Obračun u Sarajevu: Bibanović nožem izbo Sulju Domca, život mu ugrožen

Suljo Planja zadobio povrede opasne po život i smješten je na Klinici za torakalnu hirurgiju

B. Cerić

Suljo Domac: Zadobio povrede opasne po život

Foto: Avaz


Sukob u ulici

Sukob između njih dvojice desio se u ulici Sutjeska gdje Suljo Pljanja na parkingu ima kamp-prikolicu u kojoj živi i za koju su vezani mnogi događaji zbog koji je morala intervenirati policija.

Bibanovića su istražitelji Policijske uprave Centar Sarajevo uhapsili oko 18:45 sati i tereti se za nanošenje teških povreda opasnih po život.

Planja je završio na Klinici za torakalnu hirurgiju gdje je zadržan na daljem liječenju.

  • Prikolica Sulje Planje u kojoj se predozirao muškarac

    Prikolica Sulje Planje u kojoj se predozirao muškarac

    Foto: Avaz


Bibanović koji je također nastanjen u ulici Sutjeska, još kao maloljetnik privođen je zbog brojnih razbojništava i napada na žene i maloljetnike.

Kod Sulje Domca policija je intervenirakla u januaru 2019. godine kada mu se zapalila kamp-ptrokolica. Istražitelji su utvrdili da je Suljo krao struju,a u trenutku izbijanja požara istovremeno radilo sedam potrošača, među kojima su bile i dvije kvarcne grijalice.

Više puta privođen

U oktobru 2018. godine, u kamp-prikolici nađeno je tijelo 32-godišnjeg Emira Zekovića (32) zvanog Zeka, koji se pedozirao spidom. Suljo Domac proveo je prije toga noć sa Zekovićem da bi ga ujutro pronašao mrtvog.

Planja je više puta hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tučnjava... Prije nekoliko godina, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.

Više o temi Suljo Planja

MUP KS
Suljo Domac pretukao muškarca
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na