JEDNA OSOBA UHAPŠENA

Brutalno pretučena trojica Pakistanaca u Bihaću, policija sumnja da je riječ o osveti

Oni su imali teške tjelesne povrede i prema onome što su izjavili, pretukla su ih nepoznata lica u jednom od bihaćkih naselja, rekao je Šiljdedić

Snimak se jučer pojavio na društvenim mrežama. Avaz

Piše: A. Jamaković

10.2.2021

Tučnjava grupe migranata i mještana u bihaćkom naselju Založjeu noći sa subote na nedjelju, 7. januara, oko 3 sata ujutro, u kojoj je državljanin BiH teško povrijeđen dobila je svoj nastavak.

Podsjećamo da nam je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao da su tom prilikom četiri državljanina BiH učestvovala u tučnjavi sa četiri ili pet migranata čiji identitet nije utvrđen.

U međuvremenu se na internetu pojavio snimak brutalnog napada na migrante, a o čemu je upoznata i policija.

- Iz Kantonalne bolnice u Bihaću dobili smo prijavu 8. januara u poslijepodnevnim satima da su ukazali medicinsku pomoć trojici Pakistanaca, starosti 17, 20 i 26 godina. Oni su imali teške tjelesne povrede i prema onome što su izjavili, pretukla su ih nepoznata lica u jednom od bihaćkih naselja. Operativnim radom smo saznali da je bilo u naselju Mali Lug u blizini željezničke stanice - kazao nam je Šiljdedić.

Dodao je da je najmanje jedna od tih osoba koje se mogu povezati s ovim krivičnim djelom, 35- godišnjak iz Bihaća koji je tog dana uhapšen.

- Tužilac je naredio da se istraga provodi zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Snimak se pojavio dan kasnije i koristit će nam u identifikaciji i drugih lica koja su učestvovala. Najvjerovatnije su događaji od 7. i 8. januara povezani, a mogući motiv je osveta - naveo je za "Avaz" Šiljdedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.