NAKON ŠOKANTNOG SNIMKA

Oglasili se iz porodice napadnutog mladića: Migranti su mu oteli patike i 400 KM, ko je sljedeći?

Kako kažu, migranti mole za pomoć? I naš Alvir je molio za pomoć pa su ga tukli!, kazali su iz porodice Gverić

A. Ka.

10.2.2021

Povrede na glavi mladića. Facebook

Tučnjava grupe migranata i mještana u bihaćkom naselju Založju noći sa subote na nedjelju, 7. februara, oko 3 sata ujutro, u kojoj je državljanin BiH teško povrijeđen dobila je svoj nastavak.

Podsjećamo da nam je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao da su tom prilikom četiri državljanina BiH učestvovala u tučnjavi sa četiri ili pet migranata čiji identitet nije utvrđen.

Pojavio se snimak

U međuvremenu se na internetu pojavio snimak brutalnog napada na migrante, a o čemu je upoznata i policija.

Mirhad Gverić je, nakon napada, organizirao grupu koja je krenula da “provodi pravdu” u Bihaću uz poruku da ovo vide “oni koji u javnosti brane migrante”. Medijima se javio član porodice Gverić i iznio šokantne detalje cijelog nemilog događaja. Poruku prenosimo u cijelosti:

Vidljive povrede - Avaz
Vidljive povrede - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

- Javljam se povodom ovog slučaja koji se desio u nedjelju u dva sata. Alvir Gverić koji je pretučen, i zadobio teške povrede po cijelom tijelu, i pukotina lobanje na sedam mjesta. Riječ je o migrantima koji su ga napali, i sutradan ti isti su bili pretučeni od strane Bišćanina. Ovim putem želim da kažem da neko tim istim migrantima treba stati na put. Ovo nije prvi slučaj da su nekog pretukli, izboli, ubili. Prvi slučaj Hazim Majetić koji je izboden. Da li je neko nešto za to poduzeo? Mogu nas tući, ubijati, bez ikakvih prava, niko im ništa ne može? Hodaju slobodno gradom, ulaze u razne kuće i borave, pale i kradu.


Negativni komentari

Ovim putem želim da kažem svima koji pričaju prazne priče, i ništa od toga ne znaju nek' se malo povuku, ti isti ljudi negativno komentarišu iz razloga jer im se još uvijek ništa nije desilo!

Kako kažu, migranti mole za pomoć? I naš Alvir je molio za pomoć pa su ga tukli! A zašto - jer su se napili. Nađene su flaše alkohola istu noć kad je napadnut ni kriv ni dužan. Pretukli ga slomili uzeli patike, jaknu 400KM. Sramota! Ko je sljedeći? Dijete nečije koje naiđe ni krivo ni dužno… – napisali su iz porodice Gverić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.