MMA BORAC NIJE PREŠUTIO

Stojnić dobio opasne prijetnje: "Izaći će Zijo bez mrve grijeha, a onda ćemo vidjeti"

Mislim da je pošteno da Zijo Mutap kaže ko je udario rahmetli Dženana Memića, kazao je Stojnić

Denis Stojnić. Arhiv

N. Aj.

11.2.2021

Denis Stojnić, MMA borac, sarajevski ugostitelj i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, pokrenuo je lavinu reakcija i komentara u javnosti nakon što je iznio svoju sumnju da Zijad Mutap stoji iza ubistva Dženana Memića.

Stojnić je rekao da je oko slučaja Memić sagledao sve informacije do kojih je dolazio u proteklom periodu i da je posložio "kockice".

Nakon što je jučer u 11 sati imao saslušanje u Tužilaštvu KS, Denis Stojnić dobio je opasne prijetnje.

- Izaći će Zijo bez mrve grijeha, a onda ćemo vidjeti hoćeš li i na koga ćeš lagati. Što nisi rekao kod Hadžifejzovića da si sklon lažima i da ispijaš kahve sa sarajesvkom kriminalnom elitom, izrode jedan – navodi se u poruci koju je dobio Stojnić.

Na to je Stojnić odgovorio:

- Mislim da je pošteno da Zijo Mutap kaže ko je udario rahmetli Dženana Memića. Momak je sedam dana kasnije umro, prema tome Zijo Mutap i taj neko što je bio sa njim, a svi u gradu znaju ko je taj neko. Pošteno bi bilo da se sami prijave ili neka Zijo sklopi nagodbu sa Tužilaštvom i tako spasi svoju kćerku i prizna ko je ubio Dženana Memića. Ako Ziju Mutapa puste iz zatvora, a ne kaže ko je sve bio tu noć sa njegovom lažljivom kćerkom, onda je pravosudni sistem zakazao.

A da ti odgovorim za ispijanje kafa. Ja sa svima ispijam kafe i ja imam samo jedan pravac, a to je sport, ugostiteljstvo i pošteni biznis. A ljudi koji sa mnom sjede su različiti i oni za svoje breme i križ odgovaraju. Bitno je da se ja ne bavim kriminalom, a to što sam se u mladosti svađao sa kabadahijama to me ne pravi kriminalcem. To se zove narušavanje javnog reda i mira jer sam se branio od kabadahija. A ako misliš da me mozeš preplašiti onda si na pogrešnoj adresi i ne poznaješ me dobro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.