PODIGNUTA OPTUŽNICA

U čamcu preko Drine švercovali tekstilnu robu vrijednu skoro 30.000 KM

Optuženi Goran Trailović i Miloš Popović su u bizini porodične kuće pokušali sakriti robu, u čemu su otkriveni od strane pripadnika Granične policije JGP Bijeljina

Granični policajci otkrili švercere. Ilustracija

A. Ka.

12.2.2021

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Gorana Trailovića (56) i Miloša Popovića (26) iz Bijeljine, zbog sumnje da su počinili krivična djela krijumčarenje i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Priključno vozilo

Trailović i Popović se terete da su 17. oktobra 2018. godine, u mjestu Međaši kod Bijeljine, iz Srbije na teritoriju BiH prokrijumčarili tekstilnu robu veće vrijednosti, odjevne predmete raznih svjetskih poznatih brendova, deklarisane oznakom proizvođača iz nekoliko zemalja.


Prema navodima optužnice, optuženi su izvršili krijumčarenje navedene robe tako što su dovezli čamcem navedenu robu preko rijeke Drine sa područja Srbije, gdje su optuženi pretovarili robu u vozilo sa priključnim vozilom, nakon čega su krenuli dalje prema porodičnoj kući.

Optuženi su potom u neposrednoj bizini porodične kuće pokušali sakriti robu, u čemu su otkriveni od strane pripadnika Granične policije JGP Bijeljina.

Bježali policajcima

U namjeri da izbjegnu policijsku potjeru, optuženi su se dali u bijeg zajedno sa krijumčarenom robom i uprkos izdatoj naredbi da stanu, više puta pokušavali spriječiti policajca koji ih je nastojao zaustaviti, te mu nanijeli fizičke povrede, nakon čega su se udaljili sa mjesta događaja.

Naknadnom procjenom koju je izvršila Uprava za indirektno oporezivanje BiH, utvrđeno je da se radi o robi ukupne vrijednosti 29.286 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.