OPASNE VEZE

Velja Nevolja s ekipom Darka Eleza: Udruženi moćni klanovi postali ozbiljna prijetnja za BiH i Srbiju

Ovakva relacija između dva čovjeka čije se organizacije dovode u vezu s najtežim krivičnim djelima predstavljala je veliku opasnost po bezbjednost dvije države, ali i po cijeli region

N. Aj. / Kurir.rs

13.2.2021

Vojnik i Velja Nevolja. Kurir.rs

Kriminalna grupa uhapšenih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića blisko je sarađivala s ekipom Darka Eleza, a jedan od dokaza je i fotografija Velje Nevolje sa Slavišom Veletićem Vojnikom, Elezovom desnom rukom, koju je Kurir objavio.

Ova dva moćna klana su se, prema saznanjima policije, udružila i postala ozbiljna prijetnja za sigurnost.

Darko Elez uhapšen je 21. decembra u Batajnici i tada je državni vrh Srbije najavio početak borbe protiv organizovanog kriminala. Elezova grupa radila je po Bosni i Hercegovini, odnosno u RS i u Srbiji, ali i po cijelom regionu, i tereti se za najteža krivična djela, poput ubistava, pljački, otmica, trgovina drogom...

- Veljko Belivuk tijesno je sarađivao sa Slavišom Veletićem zvanim Vojnik, koji je navodno desna ruka Darka Eleza i njegov najpouzdaniji saradnik. O tome govori i fotografija nastala prije nekoliko godina na kojoj su Velja i Veletić, a koja je istražiteljima bila dovoljna da sklope kockice i povežu stvari - priča izvor Kurira i nastavlja:

- Istražitelji sumnjaju da su ova dva moćna klana napravila dobru vezu i da su duže vrijeme sarađivali i na taj način povezali kriminal, a naročito trgovinu drogom između RS i Srbije i u regionu. Ovakva relacija između dva čovjeka čije se organizacije dovode u vezu s najtežim krivičnim djelima predstavljala je veliku opasnost po bezbjednost dvije države, ali i po cijeli region, jer su oni imali dobre kontakte i u susjednim državama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.