AVAZ SAZNAJE

Još jedan član klana Beriza Kabilovića nagodio se s tužiocem, nije pristao da svjedoči protiv žestokog momka

Adnan Požegić osuđen na dvije godine zatvora zbog droge, ali je tužilac odustao od gonjenja za organizirani kriminal, jer nema dokaza

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

Kabilović: Pregovara o sporazumu s tužiocem

Foto: Avaz


Još jedan član klana Beriza Kabilovića, Adnan Požegić potpisao je nagodbu s tuzlanskim tužilaštvom te je priznao krivična djela koja su mu se stavljala na teret optužnicom, saznaje „Avaz“.

Kako doznajemo tužilac je u odnosu na Požegića odustalo od krivičnog djela organizirani kriminal zbog nedostatka dokaza.

Akcija "Scarface"

Tekstom sporazuma koji je zaključen Požegić je proglašen krivim za krivično djelo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od dvije godine.

Također, Požegić se sporazumom nije obavezao na svjedočenje protiv Kabilovića.

Inače, Kabilvićeva grupa pohapšena je u policijskoj akciji kodnog naziva „Scarface“.

Tužilaštvo ih tereti da su „pod kontrolom“ imali najmanje 40 ugostiteljskih objekata, a vlasnici su bili prinuđeni da mjesečno plaćaju od 500 do 3.000 KM na ime navodnog osiguranja. U suprotnom, Kabilovićevi ljudi izazivali bi tučnjave ili bi pucali u lokalima i uništavali inventar.

  • Požegić i Kabilović: Optuženi za brojna krivična djela

    Požegić i Kabilović: Optuženi za brojna krivična djela

    Foto: AVAZ


Također, oni su optuženi i za trgovinu drogom, te organiziranje i pokušaje likvidacija određenih konkurenata iz podzemlja.

U fazi pregovora

Kabilovićev advokat Bakir Hećimović potvrdio nam je da je i njegov klijent u fazi pregovora s tužiocem, ali da sporazum još nije postignut.

NA VRH

Podijeli članak na