JEZIVE SCENE

Detalji stravičnog ubistva: Migrantu nož zariven u glavu

Iz policije je ranije potvrđeno da se kobni napad dogodio u nedjelju u 16:15 sati ispred tržnog centra

Policija obavila uviđaj. Facebook

A. Ka. / Nezavisne

15.2.2021

Tridesetdevetogodišnji migrant S. H., državljanin Alžira, podlegao je povredama nakon što ga je u mjestu Kreševo kod Tešanj, napadač ubo nožem u glavu, pišu "Nezavisne".

Iz policije je ranije potvrđeno da se kobni napad dogodio u nedjelju u 16:15 sati ispred tržnog centra. Napadač je nožem napao Alžirca, a potom pobjegao, dok je povrijeđeni migrant s teškim i životno ugrožavajućim povredama preminuo u Općoj bolnici Tešanj.

Policija je odmah pokrenula istragu te locirala osumnjičenog. Prema nezvaničnim informacijama, pronađen je i nož kojim je migrant ubijen.


- Uviđaj su izvršili istražioci Policijske stanice Tešanj pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Istog dana, kao rezultat intenzivnih operativnih i drugih aktivnosti policajaca, pronađen je dvadesetosmogodišnji Y.S., državljanin Maroka, koji se dovodi u vezu s ovim ubistvom - saopćeno je u ponedjeljak iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Osumnjičeni Marokanac je uhapšen te zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.