KRIZA

Detalji sinoćnjeg napada na Stupu: Migrant nožem nanio povrede ženi

Ženi pritekao u pomoć M. H. iz Sarajeva koji je uspio vratiti mobitel, ali je Marokanac i njega napao

Napad se desio u ulici Džemala Bijedića. Ilustracija

Piše: B. C.

17.2.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je detalje napada na Stupu kojom prilikom je migrant nožem nasrnuo na dvije osobe.

Policiji na Ilidži sinoć u 19.15 sati je prijavljeno da je u ulici Džemala Bijedića  nepoznata maskirana osoba napala A. M. iz Sarajeva. Razbojnik joj je oteo mobitel nanijevši joj povrede nožem. 


Muškarac ga sustigao

Nakon toga je M. H. iz Sarajeva uspio sustići razbojnika i vratiti telefon, ali je tom prilikom migrant i njemu nanio povrede.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom i ljekari u UKC u Sarajevu, gdje utvrđeno da su zadobili lakše povrede.


Migrant odmah uhapšen

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana oko 19:30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice koje odgovara opisu izvršioca pomenutog krivičnog djela, a radi se o N.I., rođen 1995.godine u Maroku, privremeno nastanjen u prihvatnom centru “Blažuj”. Isti je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju) - navedeno je u saopćenju MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.