ZLOČIN U NJEMAČKOJ

Nadirin ubica odbija pričati s tužiocem, istražitelji isušili jezero u kojem je nađeno njeno tijelo, ali nisu otkrili nove tragove

Nije pronađeno oružje kojim je Nadirin suprug Nermin počinio ubistvo, a prema prvim informcijama radi se o tupom predmetu kojim je razbijena lobanja nesretne žene prije nego je bačena u vodu

Dan prije ubistva objavio fotografiju s Nadirom. Facebook

Piše: A. Aljimi

17.2.2021

Krajem oktobra prošle godine bosanska zajednica u Njemačkoj duboko je potresena kada jetijelo mlade majke Nadire Salkić (28) pronađeno u jezeru Rodgao u Ofenbahu kod Frankfurta, a istraga o ovom jezivom slučaju još traje. Ona je porijeklom iz sela Huskići kod Lukavca, a naša dijaspora skupila je više od 11.000 eura za njenu dženazu te pomoć za njeno dvoje djece koja su ostala bez majke.

Prvoosumnjičeni za Nadirino ubistvo je njen suprug Nermin (34) i on se trenutno nalazi u pritvoru koji mu je nedavno produžen.


Odbija dati izjavu

Prema posljednjim informacijama o ovom slučaju, a koje su prenijeli njemački mediji Nermin odbija dati bilo kakvu izjavu tužiocu, te se istražitelji sada uzdaju u forenziku da bi sklopili slagalicu strave.

Također, nije pronađeno oružje kojim je počinjeno ubistvo, a prema prvim informacijama radi se o tupom predmetu kojim je razbijena lobanja nesretne žene prije nego je bačena u vodu.


Rodbina i prijatelji ostavili cvijeće na mjestu gdje je tijelo nađeno. op.online.de

Rezultati vještačenja tragova se još čekaju. Također, analiza DNK tragova koje su istražitelji našli u stanu supružnika u Oberthauzenu još nije gotova.

Istražitelji također pokušavaju rekonstruisati kretanje nesretne žene pomoću podataka iz njenog mobitela, kao i telefona njenog supruga koji je uhapšen.

Jezero u kojem su prolaznici uočili tijelo kako pluta, nedavno je isušeno, ali istražitelji nisu uspjeli doći do novih tragova.

Tužilaštvo s druge strane polaže nadu da će se eventualni svjedoci, ili očevici javiti policiji da bi im pomogli da u potpunosti rasvijetle slučaj.


Mogući motiv

Kako smo ranije objavili mogući motiv za ovaj teški zločin je što se Nadira željela razvesti od Nermina, a on je nakon hapšenja policajcima kazao da ne zna zbog čega je njegova supruga željela napustiti dom.

Samo dan prije ubistva njen suprug je objavio fotografiju na društvenim mrežama na kojoj je zabilježen poljubac između njih dvoje. No, prema svemu sudeći bio je to poljubac smrti, a tijelo Nadire nađeno je dan kasnije u vodi.


Odvođenje Nermina nakon potvrđene sumnje da je ubio Nadiru. Bild.de

Upravo Nermin je prijavio Nadirin nestanak policiji, ali je u njegovoj prijavi bilo dosta nelogičnosti.

Nakon što je utvrđeno da je Nadira ubijena, istražitelji su saslušali komšije. Iz njihovim izjavama saznali su da su Salkići imali problema u braku, i na tome trenutno počiva njihov motiv i teorija slučaja koju tek trebaju dokazati.

Nermin je prema trenutnoj policijskoj verziji Nadiru navodno usmrtio u njihovom stanu nakon čega ju je prevezao do jezera gdje je bacio njeno tijelo.

Iza Nadire je ostao sedmogodišnji dječak i dvogodišnja djevojčica, a brigu o njima navodn je preuzela Nadirina porodica.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.