TURSKA

Trudnu suprugu gurnuo sa litice, napravio selfi pa počinio hladnokrvno ubistvo

Odbija da prizna krivicu

Pretpostavlja se da je motiv novac od životnog osiguranja. SHUTTERSTOCK

A. V.

17.2.2021

Muškarac (40) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je svoju trudnu ženu gurnuo sa stijene dok su bili na odmoru u Dolini Leptira blizu grada Mugla u Turskoj.

Hakan Ajsal (Aysal), koji odbija da prizna krivicu i govori da je riječ o nezgodi, sumnjiči se da je svoju suprugu Semru gurnuo pošto su napravili čitav niz zajedničkih fotografija na stijeni iznad litice.

Pretpostavlja se da je motiv novac od životnog osiguranja.

This is horrible. 💔

Posted by Daily Mirror on Tuesday, February 16, 2021

Ajsal je navodno svoju osam godina mlađu suprugu, koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće gurnuo sa stijene u junu 2018. I majka i beba su poginuli na mjestu.

Ajsal je tvrdio da je riječ o nesreći, ali je pažnju tužilaštva privuklo to što je on požurio da uzme novac osiguranja odmah po tragediji.

Porodica sumnja

Brat nesretne žene, Naim, je izjavio kako je ponašanje njegovog zeta poslije nesreće bilo vrlo čudno.

- Kada smo otišli do mrtvačnice, ja i moja porodica smo bili skrhani tugom. On nije pokazivao nikakav znak tuge. Čak nije ni lično otišao po tijelo moje sestre - sjedio je napolju, u kolima.

On je dodao kako je njegova sestra uvijek bila protiv uzimanja zajmova, ali se poslije njene smrti otkrilo da su na njeno ime uzeta čak tri zajma, preneo je Daily Mirror.

Negira krivicu

Ajsal se brani kako je on zainteresiran za ekstremne sportove i kako mu se činila kao dobra ideja da ima osiguranje, ali i da se njegova supruga osigura.

- Interesujem se za ekstremne sportove od 2014. Skakanje iz padobrana, bandži džamping skokovi, rafting... Zato sam osigurao život i prije nego što sam se oženio - rekao je Ajsal.

On odbija da prizna krivicu i tvrdi da se radi o nesretnom slučaju.

- Slikali smo se, moja žena je stavila telefon u svoj ranac. Ona mi je onda tražila da joj opet dam telefon. Otišao sam da ga uzmem i čuo je kako vrišti. Nisam gurnuo svoju ženu, sama je pala sa stijene - kazao je on.

Istraga ovog slučaja još je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.