GRANIČNA POLICIJA

Otkriveni falsificirani dokumenti Francuske, Njemačke i Češke

Službenici graničnog prelaza Rača su na izlasku iz BiH na ovom prelazu otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Njemačke koju je na uvid dao državljanin BiH

Na graničnom prelazu Bosanka Gradiška uhapšen je strani državljanin. Ilustracija

A. J. / Srna

18.2.2021

Na graničnom prelazu Bosanka Gradiška uhapšen je strani državljanin nakon što je na uvid dao falsifikovanu putnu ispravu i ličnu kartu Francuske za koju je utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden, odnosno izgubljen dokument.


Pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška kontrolisali su stranog državljanina u utorak, 16. februara, u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Beč na izlasku iz BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.


Ovo osoba nije posjedovala druge dokumente na osnovu kojih bi bio utvrđen njegov identitet, a u razgovoru sa službenicima izjavio je da dolazi iz Alžira.


Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.


Falsifikovani dokumenti privremeno su oduzeti, a strani državljanin predat Službi za poslove sa strancima BiH.


Istoga dana, službenici graničnog prelaza Rača su na izlasku iz BiH na ovom prelazu otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Njemačke koju je na uvid dao državljanin BiH.

 

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem nalogu je dokument privremeno oduzet i nastavljen dalji rad na slučaju.


Službenici na graničnom prelazu Orašje su u ponedjeljak, 15. februara, prilikom ulaska u BiH otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Češke kod državljanke BiH.  


Falsifikovani dokument je privremeno oduzet, a protiv osumnjičene biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Posavskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.