AVAZ SAZNAJE

Inspektori FUP-a odmah po izlasku iz bolnice uhapsili Muhameda Selimovića kojeg je policajac ranio u NLB banci

On se tereti za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i ugrožavanje sigurnosti

 A. Aljimi
A. Aljimi

Uviđaj ispred NLB banke

Foto: Avaz


Inspektori Federalne uprave policije jučer su na osnovu naredbe Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili Muhameda Selimovića (47) kojeg je pripadnik PU Centar ranio u poslovnici NLB banke, jer ga je napao makazama.

Selimović je bio na liječenju u KCUS-u gdje je operiran od posljedica ranjavanja, a po izlasku iz bolnice, inspektori su ga uhapsili. On se tereti za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i ugrožavanje sigurnosti.

Naime, Selimović se sumnjiči da je dana 18. decembra 2020. godine, nakon što je oko 14.30 sati ušao u poslovnicu NLB Banke u Sarajevu od uposlenica banke zatražio određenu bankarsku uslugu koju nije mogao dobiti iz razloga što nije imao potrebnu dokumentaciju. Zbog nezadovoljstva uzeo je makaze sa stola uposlenice banke, uputivši potom ozbiljne prijetnje da će napasti zaštitare i policajca, a zatim agresivno nasrnuo na zaštitara i policajca.

Obzirom da se u trenutku napada u poslovnici NLB Banke nalazio veći broj osoba (zaštitari, uposlenici banke, klijenti) ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo prisutnih osoba, osumnjičeni je izazvao uznemirenje prisutnih građana.

Kako smo ranije objavili sumnja se da je policajac ispalio četiri hica u Selimovića, a on je također pod istragom zbog prekomjerne upotrebe sile.

Više o:

NLB banka Policajac
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na