JEZIVA ISPOVIJEST

Žena koju je zlostavljao Ganomeh Gazvan opisala pakao kroz koji je prošla: Gasio je cigarete po meni!

Tjerao me da šmrčem spid da bi me mogao ucjenjivati da ću izgubiti dijete, a prije ovog zlostavljanja s Gazvanom sam se poznavala samo mjesec, kaže žrtva

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

19.2.2021

Žrtva teškog nasilja: Mislila sam da će me ubiti. A. Aljimi

U ispovijesti za „Avaz“ žrtva odbjeglog zlostavljača Libijca Ganomeha Gazvana (Ghanomeh) otkrila nam je niz jezivih detalja iz pakla koji joj je priredio u decembru prošle godine kada ju je na Igmanu brutalno zlostavljao iz ljubomore, skinuvši je golu na surovoj zimi.

Kako smo ranije objavili, Gazvan se krije u Aranđelovcu u Srbiji, kod rođaka, gdje ga je već jednom privodila policija.


Živi u strahu

Nesretna žena drhtavim glasom pričala je strašne pojedinosti zlostavljanja, u nadi da će moći nastaviti normalan život ukoliko Gazvan bude uhapšen.

Kaže da ih je upoznala njihova zajednička drugarica te da su se počeli viđati.

- Ukupno do ovog pakla koji sam doživjela znali smo se mjesec. To je bila baš ova drugarica čiji je poziv našao u mom mobitelu, nakon čega je poludio. Dođe ujutro kada trebam ići i prati me autom dok ne uđem na posao. Odmah nakon toga i on dođe na moj posao i sjedi. To je meni sada i najgore. Ne mogu se vratiti na posao. On zna svaki moj korak - kaže kroz suze.

Navodi da se s bivšim suprugom razvela jer joj je udario nekoliko šamara.

- Nisam nikada mogla ni zamišljati da se mogu naći u tako opasnoj situaciji. Problem je nastao kada sam mu pokazivala fotografiju od svog sina. Kako sam prebacivala slike, prikazao se selfi s mojim drugom. To je slikano prije nego što smo se mi uopće i upoznali. Oteo mi je telefon i mislio je da je to slikano nekoliko dana prije. Kada je vidio poziv od prijateljice, ostavio je telefon i počeo me tući - tvrdi žrtva.


Gazvan: Brutalno zlostavljao ženu. Arhiva

Kaže da joj je polomio rebra i da ga je molila da je vodi u Hitnu pomoć, ali nije htio.

- Govorila sam da ću reći kako sam pala niz stepenice ili da su me migranti napali. Nisam mogla da dišem od bolova. On je otvorio prozor i rekao: „Eto ti, uzmi zraka koliko ti treba.“ Na sudu sam s bivšim suprugom zbog djeteta i on je to znao. Morali smo socijalnoj službi donijeti nalaze da nismo pozitivni na narkotike. Uradila sam ja taj nalaz i odnijela. Kako sam krenula s tog prozora, on je uzeo CD i spid i napravio dvije linije. Rekao mi je „hajde“. Molila sam ga da to ne radi. On je rekao: „Sad ću te ja nadrogirati i nazvat ću ti socijalnu službu pa ću te prijaviti, vidjet ćeš, ostat ćeš bez djeteta.“ Uporno me tjerao da nešto priznam, ne znam više ni šta - kaže žrtva.


Udarci po leđima

Nakon toga ju je, kako nam je kazala, natjerao da uđe u njegovo vozilo.

- Skrenuli smo starim putem prema Igmanu i tada je rekao: „Skidaj se!“ Molila sam ga da to ne radi, ali iz straha sam se počela skidati. Ostalo je nešto malo odjeće na meni, a on je rekao: „Sve skidaj!“ Tražio je da držim ruke na instrument-tabli pa me koliko god ima snage udari po leđima. Sva sam bila ljubičasta od udaraca. Gasio je cigarete po meni. Posipao me sokom pa tjerao vani na hladnoću. Snimao me i fotografirao, zvao je prijatelje i govorio im kako ima dobre snimke - opisuje nam očajna žena.


Nema mi života dok ga ne uhapse

Kaže da ju je spasilo to što bi njeni roditelji odmah zvali policiju ukoliko na vrijeme ne dođe kući, zbog ranijih problema s bivšim suprugom.

- Govorio je „sad ću te odvući bivšem suprugu ovako golu na vrata“, a ja molim Boga u sebi da me odveze, samo da se spasim. Onda me odvezao prema Vogošći, tu mi je dao stvari da se obučem. Sve do Vogošće me tukao. Cijelim putem. Pljuvao me i ponižavao. Ujutro sam otišla u policiju, pa su me poslali u KCUS. Tamo sam pregledana i dobila sam ozljedni list. Dok njega ne uhapse, meni nema života. Policija je njega tražila, skrivao se u kući i uspio je pobjeći. Zadobila sam teške tjelesne povrede. Neki dan mi je pisao i zvao me. Prijetio mi je. Prijete mi ljudi, raspituju se za mene - kaže žrtva zlostavljanja.

Nesretna žena kaže da je dobivala prijeteće poruke i da su je pokušavali ucjenjivati zbog snimaka da povuče prijavu protiv zlostavljača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.