NOVI DETALJI ISTRAGE

Velja Nevolja stoji iza maskara u Atini: Likvidacija škaljaraca je osveta za ubistvo Stankovića?

Veljko Belivuk imao lični razlog za učestvovanje u atinskom zločinu

A. Ka. / Ekspres.rs

Velja Nevolja: Teške optužbe

Foto: Agencije


Uhapšeni vođa najjačeg kriminalnog klana u Srbiji Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja boravio je u Atini u vrijeme kada su u restoranu „Vaskopula“ pred ženom i djecom likvidirani vođe „škaljarskog klana“ Igor Dedović i Stevan Stamatović, pokazuju operativni podaci iz istrage.

Logistička podrška

- Da je Belivuk bio u Atini u vrijeme zločina saznalo se tek nedavno kada je protiv njega i njegove grupe pokrenuta ozbiljna istraga koja je rezultirala i njihovim hapšenjem. Da li je Belivuk lično učestvovao u likvidaciji škaljaraca ili je bio logistička podrška ubicama još uvijek nije jasno, ali je jasno da je tamo bio po dva osnova. Prvo, najvjerovatnije po naređenju vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera, kome je Nevolja bio najjači beogradski saradnik ne samo u dilovanju droge, nego i u zločinima protiv suparničke ekipe - kaže izvor srbijanskog Ekspresa.

Isti izvor dodaje da je sam Belivuk imao lični razlog za učestvovanje u atinskom zločinu.

- Naime, Stevan Stamatović je prema operativnim podacima, sa Minjom Šakovićem bio označen kao mogući izvršilac ubistva Aleksandra Stankovića. Zločin u Atini bio je osveta za ubistvo Stankovića, njegovog vođe i najboljeg prijatelja - konstatuje izvor.

Reketiranje i otmice

Podsjetimo, Nevolja i pripadnici njegovog kriminalnog ganga nalaze se u pritvoru nakon spektakularne akcije policije. Terete se za brojna krivična djela među kojima su ubistva, otmice i reketiranje.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na