KAO U FILMOVIMA

Pogledajte spektakularnu pljačku transportnog vozila usred bijela dana u Berlinu

Napadači su pojurili prema čuvarima, prijetili im oružjem i poprskali ih suzavcem

Snimljena pljačka. Printscreen

A. Ka.

19.2.2021

Spektakularna pljačka transportnog vozila sa novcem dogodila se jutros na ulicama Berlina.

Četiri muškarca obučena u uniforme radnika komunalnog preduzeća sa fantomkom na glavi izletjela su iz Audija, dok su pripradnici obezbjeđenje novcem punili bankomat „Volksbank“. Napadači su pojurili prema čuvarima, prijetili im oružjem i poprskali ih suzavcem. Oni su novac sa transportnog vozila sa novcem prebacili u svoje vozilo, a ukradena količina novca u ovom trenutku nije poznata.

Prema riječima jednog od svjedoka, torba sa novcem bila je natrpana u prtljažnik Audija, ali je torba bila toliko velika da se prtljažnik nije mogao potpuno zatvoriti. Ubrzo nakon toga, lopovi su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Prema BILD-u, policija je otkrila da su registarske tablice na Audiju ukradene ranije u Zehlendorfu. Policija je prijavu o pljački dobila u 10 sati. Dva čuvara su povrijeđena i nalaze se u bolnici, a jedan od njih je teško povrijeđen.

- Način izvršenja pljačke bio je relativno organizovan. Lopovi su bili nemilosrdni da bi došli do novca. Takođe su koristili nasilje - rekao je portparol policije.

Policija je pronašla napušteni Audi koji se podudara sa opisom vozila koje su koristili lopovi na Urbanstrasse u Kreuzbergu. Također je pronađen još jedan Audi, ali je zapaljen. U ovom trenutku se provjerava da li neko od ova dva vozila ima veze sa pljačkom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.