PRENOSIMO

Muriz Memić: Alisa Mutap je 9. februara u svojoj kući kazala imena počinioca, imam svjedoka za to

On je svjedok Tužilaštva BiH. Znači, nije imala amneziju., kazao je Muriz Memić

Muriz Memić. Printscreen

Piše: A. Ka.

19.2.2021

Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića, gostovao je večeras na Face TV-u.

U emisiji je online učestvovao i dr. Kemal Dizdarević kojem je Muriz Memić zahvalio i poručio da je „ljudska gromada“. U studiju su se trebali pojaviti i prof. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Enra Mehmedika-Suljić.

Prijetnje Tužilaštvu BiH

- Meni je drago što nisu došle. Ja sam mogao i Arijanu poslati, pa da pričaju žena ko sa ženom, ali sada neću – rekao je Memić.

Potom se osvrnuo na svoje tvrdnje da se prijeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Na pitanje, ko im prijeti, Muriz je rekao:

- Politika. Zna se ko je u našoj avliji glavni baja – odgovorio je Memić, dodajući da se radi o sistemu zdravstveno-političkom.

Nije krio da je već nekoliko puta bio u Tužilaštvu BiH.

- Oni rade istragu o organizovanom kriminalu, nismo o ubistvu ni pričali. To će doći samo po sebi – kaže Muriz.


Muriz, koji je uputio pismo i američkoj ambasadi da se zaštiti državno tužilaštvo.

- Bila je neka vijest oko Gordane Tadić, da li to ima veze, a da je neko uhapšen, jer je ugrožavao sigurnost – kaže Muriz.

On je, između ostalog, rekao da je „sistem zataškao ubistvo, zbog vrha države“.

- Ja sam barnuo, evo tu je doktor Dizdarević, što se kaže, hirurški precizno u čelo. Pitao bih Enru da li je nazvao Fikret Prevljak u zoru i rekao da pomogne. Alisa Mutap nema amneziju. Šest puta Hamza Žujo je rekao da su povrede nastale udarcem tupim predmetom. Na kugli zemaljskoj ne postoji ko bi ovo presudio kao saobraćajnu nesreću – poručio je Memić.

Nova informacija

Muriz je na kraju iznio novu informaciju.

- Ja imam informaciju da je Alisa Mutap 9. februara u jutarnjim satima u svojoj kući saopćila imena počinioca. Imam svejdoka za to. On je svjedok Tužilaštva BiH. Znači, nije imala amneziju. Alija Budnjo je rekao da nije nikad bio u Tužilaštvu po ovom pitanju, a ja imam informaciju da jeste - rekao je Muriz, pokazujući papir i na kraju je dodao:

- Pozivam Enru Suljić da ona vještači Alisu Mutap, da vidim njeno mišljenje i njen pečat. Neka vještačenje radi gdje hoće – zaključio je Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.