DRUGA STRANA PRIČE

Odbjegli Ganomeh Gazvan, koji je zlostavljao djevojku na Igmanu, tvrdi da je nepravedno optužen: Živ se neću predati

Priznajem da sam je udario, ali nisam je tjerao da uzima narkotike, kaže Gazvan, koji je nedavno izašao iz zatvora

Gazvan: Ne želi reći gdje se krije. Avaz

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

21.2.2021

Ganomeh Gazvan (Ghanomeh), koji je osumnjičen da je u decembru prošle godine na Igmanu brutalno zlostavljao bivšu partnericu iz ljubomore, skinuvši je golu na surovoj zimi, i dalje je u bijegu. Jučer se javio „Avazu“ te je iznio svoju stranu ove mučne priče.

- Neke stvari koje mi se stavljaju na teret nisam uradio. Ja sam duševni bolesnik i imam dokumentaciju da sam se liječio na psihijatriji zbog pokušaja samoubistva.

Nisam tip koji voli lagati i petljati. Fino sam rekao na početku svojoj bivšoj djevojci: „Znaš u kakvom se krugu krećem i nema potrebe da me lažeš.“ I mi smo se počeli zabavljati. Drugi dan našeg zabavljanja ona mi traži 100 maraka da pokrije manjak na poslu. Tada sam je počeo drugačije gledati - kaže na početku ispovijesti Gazvan.


Propala nagodba

Tvrdi da mu je trebala „ženska ruka“ jer je tek izašao iz zatvora zbog sličnog slučaja.

- Već sam bio u zatvoru zbog žene. Trebao sam potpisati sporazum na 11 mjeseci zatvora, ali sam zamijenio advokata i dobio četiri godine na suđenju. Ležao sam u zatvoru zbog protupravnog lišenja slobode i ugrožavanja sigurnosti. Na stolu tužiteljice stajalo je 11 mjeseci, kao ljubavna svađa, ali čim sam zamijenio advokata, katastrofa... Tužiteljica mi je prišla i rekla: „Gledaj sad koliko ćeš dobiti robije.“ I dobijem četiri godine. Ja sam istraumiran od tog zatvora i živ se neću predati. Živ im se neću dati u ruke - kaže Gazvan.

On tvrdi da nikada nije svoju djevojku tjerao da se drogira. 

Crna ovca

- Priznajem da sam je udario, ali nisam je tjerao da uzima narkotike. Fotografije su dokaz uzima li ona narkotike. Kad smo došli kod mog druga, vidio sam sliku nje i tog mladića. Udario sam je, odvezao na Autobusku stanicu i rekao joj da bježi od mene. To je sve što se desilo - priča Gazvan.

Prijava tek sutradan

On tvrdi da ga je tek sutradan prijavila policiji.

- Samo sam joj rekao: „Nemoj da me varaš. Ako ti toleriram neke stvari, nemoj misliti da ja to ne vidim.“ Bili smo u kontaktu do prije 20 dana. Htjela je povući tu prijavu, ali, eto, taj moj bivši prijatelj je utjecao na nju. Sve je to bilo iz ljubavi. Majka plače svaki dan. U mojoj porodici su fini ljudi, njima je krivo što sam ja ovakav. Ovo, da sam je tjerao da se skida, to je laž. Nisam monstrum, sve mi montiraju. Na granici sam i neću otkriti gdje. Nisam samo ja crna ovca i ona je isto. I taj test što je radila na narkotike, falsificirala ga je, to sam lično vidio. Druga djevojka je dala urin umjesto nje. Bavim se svim i svačim, švercam auta, malo me moji pomognu, ali nisam zločinac - zaključuje Gazvan.


Prati ga crni oblak

Kaže da je kontaktirao i policiju.

- Rekli su mi da, što se prije predam, bit će bolje za mene. Ne želim se na ovakav način predati jer je sva hampa na meni. Imam i ja porodicu. Rodio sam se u Libiji, otac mi je Sirijac, a majka Srpkinja. Iz miješanog sam braka, nisam imao lagan život. Otac ima 12 braće i četiri sestre. Mi smo porijeklom iz Sirije iz grada Homsa. S dvije godine sam došao iz Libije i u Sokolović-Koloniji sam odrastao. Imao sam nesreću da naletim na nju i šta sada da radim. Neki me crni oblak prati sa ženama, džaba, šta da radim - kaže Gazvan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.