DEBEO DOSIJE

Ovo je ubica manekenke Sare: Prije 23 godine udavio djevojku, drugu iskasapio nožem 2006.

Nesretna djevojka, koja je pogođena sa šest metaka, preminula je na licu mjesta, a poslije zločina ubica je pješice otišao s pumpe

Osumnjičeni Marjan Stamenković. Blic.rs

A. Ka. / Blic.rs

22.2.2021

Marjan Stamenković (47) iz Vranja, koji se sumnjiči da je u subotu ubio Saru Asanović (27), prije 23 godine udavio je djevojku, a 2006. drugoj je nanio nožem teške povrede. Policija i dalje traga za Stamenkovićem, koji je navodno izašao iz zatvora u januaru.

Tragedija se dogodila u subotu oko 18 sati u kafiću na benzinskoj pumpi u blizini glavne autobuske stanice u Vranju. Nesretna djevojka, koja je pogođena sa šest metaka, preminula je na licu mjesta, a poslije zločina ubica je pješice otišao s pumpe.


Sjedjela na pumpi

- Djevojka je sjedela sa jednim muškarcem u kafiću na pumpi i pila kafu. Potom je ušao napadač, ispalio nekoliko hitaca u nju i pobjegao. Zasad se pretpostavlja da su Marjan i Sara bili u vezi - priča izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni Marjan ima podeblji krivični dosije i ukupno je 12 godina bio u zatvoru.

- On je u noći između 12. i 13. januara 1998. udavio Vranjanku A. T. Marjan je 22. novembra 2006. drugu djevojku nekoliko puta ubo u grudi, a također je povrijedio nožem i njenog pratioca. Srećom, djevojka je preživela. Za ubistvo je u Okružnom sudu u Vranju osuđen na sedam godina zatvora, a nakon žalbe tužilaštva Vrhovni sud je kaznu preinačio na devet godina - piše portal Vranje.

Kako pričaju mještani, Sara je bila udata pa se razvela.

- Zabavljala se sa jednim Turčinom u Vranju, jer je on radio ovde, valjda na izgradnji auto-puta, i udala se u Turskoj. Imala je dobar brak, čuvali su je i njegovi roditelji, ali kako je govorila, nije mogla da se prilagodi načinu života u turskoj porodici. Vratila se ubrzo u Vranje. Nakon prvog braka govorila je da joj ne pada na pamet da se ponovo uda jer je još mlada - pričaju mještani.

Sara Asanović je, prema riječima mještana i poznanika, bila izrazito lijepa i atraktivna djevojka.

Bavila se manekenstvom

- Bavila se manekenstvom, učestvovala je i na manifestaciji Karanfil devojče u Vranjskoj Banji, bila svojevremeno i mis šarma za jug Srbije. Potiče iz dobre porodice. Otac je zaposlen u lokalnom preduzeću, majka radi po kućama za dnevnicu. Skromni ljudi, fini, ovo je šok za sve - pričaju mještani i dodaju da Sara ima brata koji s porodicom živi u Švedskoj i da on zbog korone dugo nije dolazio u Vranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.