NA LICU MJESTA

Avazova patrola / Vozač zatečen sa spidom, pištoljem i čakijom, policajci ga u stanici skinuli do gole kože

Kod trojice mladića pronađena droga, djevojka pretjecala na punoj liniji

Almir Kapo
Piše: Almir Kapo

22.2.2021

Pijani vozač, pretjecanje na punoj liniji, oduzimanje droge i oružja, samo su neke od situacija s kojima se susrela ekipa “Avaza” tokom boravka s pripadnicima Policijske stanice Konjic.

Zabačene lokacije

Počeli smo obilaskom zabačenih lokacija. Na cesti prema Titovom bunkeru u potrazi smo za osobama koje bi mogle zloupotrebljavati ili prodavati narkotike. Međutim, nismo našli ništa, osim nekoliko ljubavnih parova.

Nakon toga, naši domaćini postavili su punkt na ulazu u Konjic, iz smjera Čelebića. Poslije nekoliko rutinskih kontrola, izdali su više prekršajnih naloga za nekorištenje sigurnosnog pojasa. Nisu pošteđene ni dame za volanom. Tako je zaustavljena djevojka, koja je na mostu, koji je u našem vidokrugu, nedozvoljeno pretekla drugo vozilo na punoj traci. Po zaustavljanju vidi se da pritom nije ni vezana te joj se izdaju dva prekršajna naloga.

Pronađen pištolj - Avaz
Kod mladića pronađen spid - Avaz
Oduzeti čakija, droga i pištolj - Avaz
Policija češljala vozilo - Avaz
Policajci imali pune ruke posla - Avaz
+2

Ponovo se vraćamo prema gradu, s obzirom na to da se lokali već zatvaraju pa policajci očekuju da će više prometa biti u centru. Pri vožnji nazad primjećujemo jedno sumnjivo vozilo parkirano uz cestu. Stakla su zamagljena, ali se vide tri osobe u autu. Pri pretresanju osoba kod suvozača nalazimo paketić bijele materije, za koju se sumnja da je riječ o spidu.

Momak je priveden u PU Konjic, a potom i uhapšen, a vozač i treća osoba u vozilu su saslušani u ulozi svjedoka. Policajci nam kažu da je isti momak već ranije zaustavljan, prije nekoliko mjeseci, ali su uspjeli baciti drogu prije nego što je policija došla.

Po završetku akcije policajci postavljaju punkt u samom centru grada i, nakon nekoliko rutinskih kontrola, zaustavljaju sumnjivi crni BMW. Nakon pregleda osobe, u torbici pronalaze dva paketića spida i napunjen pištolj bez dozvole.

Uhapšen vozač

Vozač je uhapšen i sproveden u PU Konjic. Pri alkotestiranju zabilježeno je 2,67 promila alkohola u krvi te je vozač nakon saslušanja zadržan u prostorijama do trežnjenja, odnosno do jutra.

Prepravio pištolj

U razgovoru s policijom vozač je priznao da je kupio plinski pištolj te ga prepravio kako bi se mogao koristiti kao vatreno oružje. Pištolj je bio napunjen s četiri metka. Policajci su detaljno pregledali mladića te je pronađena i čakija. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.