DAJE IZJAVU

Ko je Aca Bosanac: Postoje spekulacije da mu je kum bio čuveni Grof

Sumnja se da su se firme Veljka Belivuka vodile na Aleksandra Kajmakovića

Velja Nevolja: Bosanac dolazio u njegov bunker. Agencije

A. Ka./ Kurir.rs

23.2.2021

Još od 4. februara kada je počelo hapšenje ekipe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, policija je nastavila akciju u kojoj su lisice na ruke stavljene mnogim saradnicima ove ozloglašene grupe.

Najnoviji u nizu je Aleksandar Kajmaković (47), zvani Aca Bosanac, vlasnik više poznatih beogradskih restorana i klubova. On je doveden u službene prostorije radi davanja izjave u svojstvu građanina zbog sumnje da je povezan i da je sarađivao sa Veljkom Belivukom.


Luksuzne lokacije

- Sumnja se da su se firme Veljka Belivuka vodile na Kajmakovića. Također, provjeravaju se i sumnje da je Kajmaković zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu - rekao je izvor Kurira.

Kako piše Kurir, Bosanac je prošle godine više puta snimljen kako dolazi na stadion Partizana u Humskoj ulici, u takozvani Belivukov bunker, koji su pripadnici kriminalne grupe koristili za proslave i sklapanje poslova. Njega je, kako se može vidjeti na snimcima, u bunker dovodio kontroverzni biznismen Aleksandar Papić, inače brat bivšeg zamenika načelnika SBPOK, Gorana Papića.

Prema navodima Facebook stranice "Legende devedesetih", Aca Bosanac bio je u kumstvu sa Đurom Radonjićem, poznatijem kao Grof, koji je poginuo 1998. godine.

Đuro Radonjić Grof, inače Crnogorac, je jedan od rijetkih žestokih momaka koji nije ubijen, ali ipak nije uspeo da preživi devedesete iako je, kako je sam rekao u filmu "Vidimo se u čitulji", poslije duge robije odlučio da se povuče iz kriminala.

Život je izgubio u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali 1998. godine. Nadimak Grof su mu dali poznanici, zbog utiska koji je ostavljao na okolinu: kicoško oblačenje, skupi provodi, lepe pratilje.

Tukao se na željezničkoj stanici

Grof je sa 15 godina je sa Kosova stigao u Beograd. Počeo je da se dokazuje u okolini željezničke stanice, tukao se kako bi se "dokazao" među ostalim kriminalcima devedesetih.

Do prvih velikih svota novca u Beogradu, Grof je došao "zahvaljujući" prostitutkama, koje bi mu drugovi, kad bi bili uhapšeni, ostavljali "na čuvanje". U vrijeme kad je "brinuo" o njima, prostitucija se odvijala daleko od očiju javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.