"AVAZ" OTKRIVA

Ovo je Zeničanin koji je krao bicikla po stubištu i galerijama zgrada

Uhapšeni je nakon pretresa stana zadržan u prostorijama Policijske uprave I

Piše: A. K.

24.2.2021

Snimak sigurnosne kamere. Avaz

Zenička policija uspješno je rasvijetlila slučaj krađe bicikala iz stubišta i galerija stambenih objekata na području grada, a službenici Odsjeka Odsjeka kriminalističke policije su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem krađa može dovesti Zeničanin V.I. (57).

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice MUP-a ZDK, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, i uz asistenciju jednog tima Specijalne policijske jedinice, izvršen je pretres stana u ulici Trg Alije Izetbegovića, koji koristi Zeničanin.


Pronađeni i dijelovi za bicikle

- Izvršenim pretresom, policijski službenici su pronašli 20 bicikla i veću količinu dijelova za bicikle i to ramovi, felge, gume, blatobrani, pumpe za bicikl, sjedišta i sicevi, korpe za bicikl i drugi dijelovi bicikla koji potiču iz krivičnih djela, kao i alat korišten prilikom otuđenja istih - kaže Alić.

Kako saznaje "Avaz", riječ je o Zeničaninu Vahidu Isiću, a kojeg su i ranije snimale kamere u stubištima stambenih zgrada na području Zenice.

Isić je nakon pretresa stana uhapšen i zadržan u prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.


Pronađeni predmeti su oduzeti

Glasnogovornica Alić ističe da su pronađeni bicikli i predmeti privremeno oduzeti, te će biti predmet daljnjih provjera i postupanja policijskih službenika.

- Nakon dokumentovanja naznačenih krivičnih djela i prikupljenih dokaza i obavještenja, službenici Policijske uprave I će Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca protiv I.V., zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krađe za koje se i sumnjiči - zaključuje Alić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.