PRIHVAĆEN SPORAZUM

Banjalučki diler priznao krivicu i nagodio se na četiri godine zatvora

Kantar je zamolio da ga puste iz pritvora kako bi s djecom proveo vrijeme do upućivanja u zatvor

Piše: O. Matavulj

24.2.2021

Hapšenje Bobana Kantara. MUP RS

Boban Kantar (29) iz Banje Luke sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim je pristao da se osudi na kaznu od četiri godine zatvora, zbog trgovine narkoticima.

Kantar je sporazum sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci, a prihvatilo ga je i vijeće Okružnog suda koje je za 26. februar zakazalo izricanje presude.


Tražili izricanje mjera

Tokom razmatranja sporazuma tužilac Dalibor Vrećo je istakao kako smatra da će se predloženom kaznom postići svrha kažnjavanja. Istovremeno je zatražio da se Kantaru produži mjera pritvora, zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tome se protivila Kantarev branilac Jadranka Ivanović, moleći sud da mu izrekne neku od bezbjednosnih mjera.

- On ima porodicu i dvoje maloljetne djece. Kaje se i spreman je da promijeni ponašanje - rekla je Ivanović.

Kantar je zamolio da ga puste iz pritvora kako bi s djecom proveo vrijeme do upućivanja u zatvor.


Zaplijenjen kilogram marihuane u akciji "Alfa 2". MUP RS

Boban Kantar uhapšen je u akciji "Alfa 2". Tada su uhapšeni još i Ostoja Kutić (43), Marko Antonić (28) i Nikola Koprena (28), koji su se takođe našli u optužnici, kao i Miroslav Kalabić (36) koji se nalazi u bjekstvu. Postupak protiv njih je razdvojen u odnosu na Kantara.

Akcija "Alfa" sprovedena je u septembru prošle godine, kada je pronađeno i zaplijenjen 1,1 kilogram marihuane, 100 tableta ekstazija i manja količina kokaina. Grupi se na teret stavlja da su od 2018. do septembra 2020. prodavali pet vrsta droga i toi heroin, kokain, spid, marihuanu i ekstazi. 


Ranije osuđivan


U optužnici se navodi da je Kantar više puta prodao narkotike, a cijena je zavisila od količine. Najviše je prodao tri kilograma marihuane za iznos od 9.000 maraka.

Boban Kantar je pred Sudom BiH 2011. godine osuđen na uslovnu kaznu od devet mjeseci zatvora, na dvije godine, zbog puštanja u opticaj lažnih novčanica od 50 KM. Novčano je kažnjavan zbog nanošenja tjelesnih povreda, dok je zbog nasilničkog ponašanja osuđen na šest mjeseci zatvora. Radilo se o lomljenju inventara palicom i sjekirom u klubu "Opium", te "Grand Casinu" u Banjoj Luci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.