OKRUŽNI SUD BIJELJINA

Nije prihvaćena nagodba pljačkaša starice kojoj su oteli plijen vrijedan 55.000 eura

Sudija Dane Jamina smatra da je Miodrag Zeković koji je čuvao ruksak s novcem i zlatnim nakitom bio saučesnik, a naveden je kao svjedok

Lj. Lj. - Ad. A.

Privođenje razbojnika u Bijeljini

Foto: Avaz


Predmet ide na suđenje

Iako su optuženi potpisali sporazum o priznanju krivice u Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, a tužilac je za Glišića tražio četiri godine, za Velimirovića tri godine i deset mjeseci zatvora, sudija Okružnog suda Dane Jamina je ocijenio da je ovakav sporazum neprihvatljiv za sud, odbivši ga u cjelosti i uputivši predmet u redovni postupak.

  • Optuženima će se ipak suditi

    Optuženima će se ipak suditi

    Foto: Avaz


Naime, sudija je utvrdio da se iz optužnice nedvosmisleno vidi da je treća osoba, Miodrag Zeković, koji je vozio Glišića i Velimirovića do sela u kojem su opljačkali staricu i čuvao opljačkani novac u svom stanu, nesumnjivo saučesnik u ovom razbojništvu.

Sud mu u tom slučaju ne bi mogao suditi, jer ga nema u optužnici i on je naveden kao svjedok.

Vezali staricu i sjekli namještaj

Podsjećamo, Glišić i Velimirović su u kuću starice Radinke Tomić, penzionerke, koja je imovinu stekla radom u inostranstvu, upali 19. januara ove godine, vezali je selotejp – trakom, preturali i razbijali stvari po kući, sjekli dijelove namještaja, sve dok nisu našli novac i zlatni nakit.

Uz prijetnje starici da će je ubiti, tražili su da se zakune svojom kćerkom da ih neće odati polciji. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na