NOVA PRIJAVA

Proširena istraga protiv Mike Aleksića: Profesor glume danas saslušan po prijavi još jedne učenice

Aleksić se tereti za ukupno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno devet oštećenih

Miroslav Mika Aleksić opet sve negirao. Agencije

A. Ka. / Kurir.rs

25.2.2021

Vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić (68) danas je ponovo na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao navode prijave još jedne djevojke koja ga je prijavila za polno uznemiravanje.

Nakon saslušanja, protiv Aleksića je tužilaštvo po drugi put proširilo istragu, potvrdila je portparol tužilaštva Ivana Rakočević.

Aleksić se tereti za ukupno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno devet oštećenih, od kojih je jedna bila maloljetna.


Ostale djevojke je napadao, kako se sumnja i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Odlukom suda Aleksić se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je do sada negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje ohrabrile su se i druge djevojke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.