BEOGRAD

Elez poletio za Sarajevo: Pristao na poligrafsko ispitivanje pa odveden do helikoptera

Njegovo slijetanje na sarajevski aerodrom odloženo je za 18 sati

A. Ka. / Kurir.rs

Elez stiže u Sarajevo

Foto: Avaz


Darko Elez poletio je upravo iz Srbije na sarajevski aerodrom, piše Kurir.

On sada u helikopteru ima medicinsku pratnju, budući da mu je bilo pozlilo. Također, Elez pristao je na poligrafsko ispitivanje, a naknadno se čekaju rezultati.

Njegovo slijetanje na sarajevski aerodrom odloženo je za 18 sati, a trebalo je da sleti malo poslije 15:30. Elezu je inače pozlilo na aerodromu, te mu je odmah pružena medicinska pomoć.

Podsjetimo, Srbija je danas trebala da izruči Darka Eleza BiH, potvrdila je glavni tužilac BiH Gordana Tadić na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH. Na sarajevskom aerodromu danas je opsadno stanje i preko stotinu policajaca čeka Eleza.

Crna hronika
Elezu pozlilo pred izručenje u BiH

Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih djela organizovanog kriminala. Srbijansko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica.

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

Inače, Elez se sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na