TRAGEDIJA

Stravična nesreća na Dobrinji: Poginuo vozač Golfa nakon udara u betonski zid

Smrtno stradao vozač S. A. (63) iz Sarajeva koji je upravljao Golfom 4

Policija obavila uviđaj. Ilustracija

B. C.

4.3.2021

Na kolovozu ulice Kurta Schorka, sarajevsko naselje Dobrinja, sinoć u 19:54 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač S. A. (63) iz Sarajeva koji je upravljao Golfom 4.

- Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu, a potom slijetanja van kolovoza i udara u betonski zid putničkog motornog vozila marke “VW Golf 4”, reg. oznaka J16-E-654, kojim je upravljao vozač S.A., rođen 1958.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nesreći na licu mjesta smrtno je stradao vozač S.A., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po palogu tužioca biti izvršena obdukcija saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.