SUD BIH

Pogledajte snimak iz sudnice: Šta se događalo na ročištu Darku Elezu

Elez je kazao da je saglasan da mu se odredi pritvor, a odluka je donesena u popodnevnim satima

B. Cerić - M. Aščić

U Sudu BiH održano je ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se izručenom Darku Elezu, odredi jednomjesečni pritvor. Sud je u međuvremenu donio odluku i Elezu je određen pritvor.

Tužilac Dubravko Čampara zatražio je pritvor zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi Elez mogao ometati istragu, opasnosti da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog bojazni od uznemirenja javnosti.

Elez se zvanično sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra, dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična djela iznude.

Čampara je ukazao da je Elez organizirao kriminalne grupe u Srbiji i BiH, te da je grupa lako prelazila granicu preko Drine. Preko 35 svjedoka kažu da im je ugrožen život, te je zbog toga utjecaj na svjedoke zagarantiran.

Advokat Senad Kreho koji zastupa Eleza usprotivio se prijedlogu Tužilaštva, te tražio da se pritvor zamijeni mjerama zabrane, koje bi podrazumijevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Darko Elez je rekao da je saglasan da mu se odredi pritvor.

- Odredite mi pritvor, nije problem, ali i da se radi u skladi sa zakonom, jer ako se ne bude tako radilo ja ne želim u tome da učestvujem - kazao je Elez koji je rekao da ne poznaje ubijenog niti oštećene u Bijeljini kao ni većinu osoba iz njegove grupe.    

NA VRH

Podijeli članak na