SAM SE PREDAO

Ko je Renato Marjanović: Maltretirao povratnika zbog grba BiH, duguje 15.885 KM, naoružan do zuba

Marjanović je Hodžića natjerao da skine grb BiH s prikolice te ga prisilio da kaže kako poštuje RS i Milorada Dodika

A. Čengić

Marjanović je od ranije poznat policiji po više krivičnih djela

Foto: Arhiv


Renato Marjanović, koji je sinoć ispalilo rafal iz automatske puške u pravcu ugostiteljskog objekta u Prijedoru, a potom se udaljilo sa lica mjesta, prijavio se danas u banjalučku Kliniku za psihijatriju gdje je zadržan. 

Marjanović je od ranije poznat policiji po više krivičnih djela. U javnosti se o njemu najviše pričalo kada je napao povratnika Azrina Hodžića. Uhapšen je zbog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje, kao i nanošenja tjelesnih povreda Hodžiću.

On je Hodžića natjerao da skine grb BiH s prikolice te ga prisilio da kaže kako poštuje RS i Milorada Dodika.

Videosnimak na kojem se vidi kako maltretira Hodžića vidjelo je na njegovom profilu više hiljada korisnika, a ostavljene su stotine osuđujućih komentara.

Polovinom januara policija je oduzela Volkswagen Touran od Marjanovića (32) nakon što je, prilikom kontrole saobraćaja, utvrđeno da za neplaćene kazne duguje čak 15.885 maraka.

Marjanović je zaustavljen u Bosanskoj Dubici, a policija je u njegovom vozilu pronašla i nelegalno oružje, zbog čega će biti i krivično gonjen.

- Touran, kojim je upravao R. M., oduzet je 11. januara jer je provjerom kroz bazu podataka utvrđeno da vozač duguje 15.885 KM po osnovu neplaćenih kazni. O svemu je obaviješten sudija za prekršaje Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici kojem će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv R. M. - rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Izvršen pretres vozila

U policiji navode da je u pretresu Tourana otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

- Pretres je izvršen uz saglasnost tužilaštva i po naredbi Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici. Oduzeti predmeti bit će deponovani u depozit suda, a nakon kompletiranja predmeta protiv R. M. bit će dostavljen izvještaj tužilaštvu za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - naveli su tada iz PU Prijedor.

Ispucao rafal u lokal

  • Marjanović ispalio 17 hitaca u kafić

    Marjanović ispalio 17 hitaca u kafić

    Foto: Prijedorinfo


Renato Marjanović je nakon napada na lokal “Četiri WD” u Prijedoru pobjegao u Banju Luku i prijavio se u Kliniku za psihijatriju.

- Lice R.M. samovoljno se javilo u Kliniku za psihijatriju i tu će biti zadržan u zatvorenom prostoru. Policija će ga ispitati kada se za to steknu uvjeti. U toku je potraga za vozilom i oružjem koje je koristio - rekli su u Policijskoj upravi Prijedor ne navodeći detalje.

Marjanović je sinoć oko 20.40 ispucao rafal u lokal koji se nalazi u ulici Slavka Rodića u Prijedoru. U napadnu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na