JEZIVO

Dvojica silovatelja mrtva, treći u teškom stanju, a zlostavljani muškarac doživio moždani udar zbog nepravde

Suđenje za brutalno silovanje muškarca u Odžaku upitno zbog bolesti jedinog preživjelog optuženog silovatelja

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

Muškarac doživio strahote

Foto: Avaz


Stravična priča o otmici i silovanju ratnog vojnog invalida u Odžaku koja je potresla regiju prije dvije godine dodatno je zakomplicirana, a naš portal otkriva nove šokantne detalje o ovom slučaju.

Radi se o brutalnom fizičkom iživljavanju nad muškarcem koji je preživio pakao u podrumu jedne kuće od čega i danas ima strašne zdravstvene posljedice.

Naime, optužnica je podignuta, sve je spremno za suđenje, ali čini se da žrtva u ovom slučaju neće dobiti svoju satisfakciju, jer je nakon smrti prvooptuženog N. B. prošle godine pred kraj istrage, umro i drugooptuženi, a optužnica se svela na optuženog A. K., koji je u teškom zdravstvenom stanju i ne može pratiti suđenje, za „Avaz“ je potvrdila supruga žrtve. Ona nam je kazala da kada je njen suprug čuo da postoji mogućnost da njegov slučaj i ne dobije sudski epilog doživio je moždani udar i završio u bolnici.

Naredba Vrhovnog suda FBiH

Prema naredbi Vrhovnog suda FBiH od 11. decembra prošle godine ovaj predmet preuzima Kantonalni sud Tuzla. Ovo je urađeno iz razloga što Kantonalni sud u Odžaku nema dovoljan broj sudija koji bi proveli suđenje.

Žrtva i njegova supruga još nisu saslušani u svojstvu oštećenih, a na snazi je i dalje ostala mjera suda da se preostali optuženi ne smije približavati žrtvi niti s njim ostvarivati bilo kakav kontakt.

Prema detaljima optužnice do kojih je došao naš portal ratni vojni invalid prošao je strahovitu golgotu od kojih se ledi krv u žilama, jer je preživio užasavajuće i gnusne stvari.

Prema navodima optužnice zlostavljani muškarac je preminulog prvooptuženog N. B upoznao na jednoj od klinika UKC-a Tuzla. Na njegov poziv, 11. novembra 2019. krenuo je u goste kod njega u Odžak ne sluteći šta će doživjeti. Po njega je došao čovjek kojeg je poslao N. B., a u automobilu je, prema iskazu žrtve, vidio razne tablete i pištolj.

Stravični detalji optužnice

Kada je doveden u Odžak, osumnjičeni su tražili da isključi mobitel, a on je uspio krišom poslati poruku supruzi da ga “spašava”. Nakon isključivanja mobitela, trojica muškaraca počela su se ljubiti i dirati po genitalijama. A kazali su Tuzlaku da će i on to morati raditi.

Držali ga kao roba u podrumu

Odveli su ga u podrum, gdje su ga vezali. Tukli su ga i iživljavali se tjerajući ga na oralni i analni seks.

Tuzlak je bio faktički rob trojice muškaraca. Iživljavanje je trajalo tri dana. Četvrti dan u krvavoj odjeći su ga istjerali vani. Pomoć je zatražio od prvih komšija, ali oni nisu htjeli ili smjeli da mu pomognu. Nasreću, naišao je neki čovjek koji ga je prevezao do Tuzle, nakon čega je u UKC-u proveo 23 dana.

Više o temi Tuzla

KOMENTAR DANA
Mia s kokardom
NA VRH

Podijeli članak na