AVAZ SAZNAJE

Detalji požara u Hrasnici: Dvojica hrabrih radnika iz buktinje izvukli burad s opasnim hemikalijama i spriječili eksploziju

Prije dolaska vatrogasaca razvukli više stotina metara crijeva za gašenje

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

9.3.2021

Radnici se borili s vatrenom stihijom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Uzrok požara koji je jučer uništio proizvodnu halu firme „Alternativa“ u krugu „Famosa“ u sarajevskom naselju Hrasnica još nije utvrđen, potvrđeno nam je iz sarajevske policije.

Kada je vatra izbila zavladala je panika, a na svu sreću radnici su uspjeli na vrijeme napustiti halu te su žrtve izbjegnute. Uslijedila je bjesomučna borba za spašavanje imovine, a kako saznajemo u tome su veliku ulogu odigrala dvojica radnika firme „Sinkro“ koji su se posebno istaknuli svojim hrabrim postupcima.

Radi se o muškarcima koji upravljaju viljuškarcima, a oni su bukvalno ulazili u buktinju da bi izvukli burad s opasnim hemikalijama te su tako spriječili da eksplodiraju i nanesu još veću štetu. I ostali radnici ove susjedne firme su učestvovali u gašenju, a veoma brzo su prije dolaska vatrogasaca uspjeli sa četitri hidranta uspostaviti nekoliko stotina metara vatrogasnih crijeva te su počeli gašenje i time olakšali posao vatrogascima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.