DEMANTI ADVOKATA

Lari Živković i djevojke su nepravedno oklevetani

Lari Živković je časni i ugledni gađanin Prnjavora, navodi advokat Marko Mikeš iz Banja Luke

Policija sprovela akciju "Dolar". MUP RS

Piše: B. C.

9.3.2021

Advokat Marko Mikeš iz Banja Luke koji zastupa Larija Živkovića, Anu Stakić, Ninu Kosanović, Martu Veljković i Zvjezdanu Danić iz Beograda, uputio je redakciji „Dnevnog vaza“ zahtjev za demanti zbog navoda u tekstu o policijskoj akciji „Dolar“ objavljenog 23. januara ove godine.


Ne vodi se sudski postupak

- U vašem tekstu od 23. 01.2021. godine navodite ime mog vlastodavca kao organizatora prostitucije, dakle navodeći njegovo ime tvrdite da je isti počinio gore navedeno krivično djelo sa kojim je stekao određenu protivpravnu imovinsku korist. Moj vlastodavac je otac dvoje ženske djece od kojih je jedna maloljetna, neosuđivan je, protiv njega se ne vodi sudski postupak i isti je časni i ugledni građanin Prnjavora. S vašim tekstom ste na najgrublji način oklevetali mog vlastodavca i nanijeli mu enormnu nematerijalnu štetu. Kako ste štetu nanijeli mom vlastodavcu, štetu ste nanijeli i njegovoj porodici- napisao je advokati Mikeš.


Demanti advokata Marka Mikeša. Avaz

Zatražio je objavu demantija, u suprotnom će podnijeti tužbu za naknadu štete.

Sličan demanti je uputio za pomenute djevojke, navodeći da su oklevetane kao djevojke koje su se organizirano bavile prostitucijom.


Odbačene od okoline

- Kao što vam je poznato, prostitucija predstavlja krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, a Marta Veljković i Ana Stakić nisu kažnjene ni prekršajno, a zvjezdana Danić i Nina Kosanović samo prekršajno i to za remećenje javnog reda i mira. Sa vašim tekstom ste na najgrublji način oklevetali moje vlastodavce i nanijeli im enormnu nematerijalnu štetu, a koje su danas osuđene, odbačene od porodice i od okoline. Prilikom objave teksta trebali ste da imate na umu da su moji vlastodavci ipak djevojke mlađe životne dobi i da ćete spornim tekstovima da obilježite moje vlastodavce za cijeli život- napisao je banjolučki advokat Marko Mikeš.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.