UDAR NA ŠVERCERE

Operativni plan “Iznenađenje": Inspektori oduzeli duhan i cigarete u vrijednosti od 60.000 KM

Akcije sprovedene u Mostaru i Tuzli

Zaplijenjeni duhan. UIO BiH

Piše: Ad. A.

11.3.2021

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH sproveli su dvije odvojene akcije na području Mostara i Tuzle.

Privremeno su oduzeli sitno rezani duhan i cigarete. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na oko 60.000 KM.

U skladu sa operativnim planom “Iznenađenje” inspektori grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaje u saradnji sa pripadnicima PU Mostar, u mjestu Ortiješ, na putnom pravcu Buna - Mostar prilikom kontrole vozila, pronađeno je 1.660 kutija cigareta, bez akciznih markica, različitih robnih marki, namijenjenih za dalju prodaju. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 10.000 KM.


Oduzete cigarete. UIO BiH

U drugoj operativnoj aktivnosti inspektori su u Tuzli uočili vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duhana namjenjenog za dalju distribuciju. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 250 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 50.000 KM.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici koristili su specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.