NAKON PUŠTANJA NA SLOBODU

Kristina Matić tvrdi: Moj suprug Marko je bio u zatvoru u Hrvatskoj kada su se pljačke pumpi desile

Osumnjičeni su, kao grupa, tokom 2020. godine na prostoru Srednjobosanskog kantona izvršili 14 napada na benzinske pumpe i tržne centre, usljed čega su otuđili novac u iznosu od oko 200.000 KM i veliku količinu robe

Matić: Puštena na slobodu. Avaz

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

11.3.2021

Kristina Matić (40) nevjenčana supruga Marka Ivankovića koji je uhapšen 3. marta ove godine u akciji Federalne uprave policije, tvrdi da je i ona privođena te da je osumnjičena za pomoć počiniocima nakon krivičnog djela.

Ona kaže da je prvi put u Sarajevu odvedena na informativni razgovor u FUP te je nakon toga puštena, a drugi put je uhapšena i saslušana u Tužilaštvu SBK u Travniku.

- Napravili su pretres u našem iznajmljenom stanu u Sarajevu i nisu ništa našli. Ponovo se mu uhapsili i saslušali u FUP-u, i tamo sam prenoćila, to je dan kada se predao Enes Džinović pa su nas skupa odveli u tužilaštvo u Travnik – kaže Matić

Ona je kako kaže puštena na slobodu, ali i dalje ima status osumnjičene u istrazi.


Dvojno državljanstvo

- Rekla sam tužiteljici da imam dijete koje se školuje i da imam i Hrvatsko državljanstvo. Ona me je pustila da idem, samo da ostavim neki kontakt. Rekla je da ću dobiti sudski poziv i da se moram odazvati. Nikada ranije nisam hapšena, niti sam ikada imala problema s policijom. Moj nevjenčani suprug je bio u zatvoru u Hrvatskoj zbog droge i to baš taj period kada su 2020. dogodile te pljačke. Poslala sam ja advokatici sve ove papire kada je Marko izdržavao kaznu u vezi opojnih droga. Mene sumnjiče da sam sakrivala te osumnjičene koji su to radili. Ja te ljude ne poznajem, ali mislim da ih moj suprug poznaje. Nisu nam ništa našli u tom pretresu sumnjivo - kaže Matić.

Podsjećamo da je pritvor je određen šestorici osumnjičenih koji su uhapšeni. To su Kakanjci Elvir Dragović i Nevzudin Hrustić, te Sarajlije Almir i Admir Šiljević, Almedin Ćato, a među njima je i Marko Ivanković, suprug Kristine Matić.


Plijen 200.000 KM

Osumnjičeni su, kao grupa, tokom 2020. godine na prostoru Srednjobosanskog kantona izvršili 14 napada na benzinske pumpe i tržne centre, usljed čega su otuđili novac u iznosu od oko 200.000 KM i veliku količinu robe. Također su ukrali najmanje 14 vozila, koja su koristili pri izvršenju krivičnih djela.

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona je u proteklom periodu, u saradnji s Federalnom upravom policije Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova SBK, provodilo istražne radnje i određene posebne istražne radnje naređene iz Općinskog suda Kiseljak na otkrivanju izvršilaca više krivičnih djela protiv imovine i krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela na području SBK i drugih kantona u FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.