ISTRAGA

Advokat Kreho za "Avaz": Elezu se neće suditi u predmetu "Lutka", a za ostalo nema dokaza, jedva čekam da počne postupak

Šehovac je podnio prijavu da mu je Elez slao prijeteća pisma, a Srbija je također dala garancije da se u odnosu na ova djela ne može suditi, kaže Kreho

Elez i Kreho u sudnici. AVAZ

Piše: Ad. A.

12.3.2021

Senad Kreho, advokat osumnjičenog Darka Eleza potvrdio je za portal „Avaza“ da je Apelaciono vijeće Suda BiH uvažilo njegovu žalbu čime je odlučeno da mu neće biti suđeno u predmetu "Lutka“.

- Uvažena je moja žalba i žalba Darka Eleza, jer i on je pisao sudu. Dakle, obje su uvažene. Utvrđeno je da se ne može suditi za „Lutku“. Ukinuto je rješenje i vraćeno je sudiji da ponovo utvrdi druge faktore vezano za nova krivična djela. Ali, za „Lutku“ i nova djela koja se odnose na prijetnje Branimiru Šehovcu, načelniku PU Istočno Sarajevo, za to se ne može suditi i to je stav Apelacionog odjeljenja Suda BiH. Šehovac je podnio prijavu da mu je Elez slao prijeteća pisma, a Srbija je također dala garancije da se u odnosu na ova djela ne može suditi – pojasnio je Kreho.

On je dodao da je imao sam uvid u spis te je razmotrio dokaze.

- Prema meni nema dokaza i jedva čekam da počne suđenje – kaže Kreho.

Elez se sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra, dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična djela iznude.

Inače, osumnjičeni je izručen iz Srbije u BiH, pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivično djelo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.