AVAZ SAZNAJE

Šta je djevojka koja je uhvaćena s drogom u KPZ Sarajevo kazala inspektorima: Suprug ima depresiju

Kod osumnjičene nađena izmrvljena tableta "Bosnyl"

Uhvaćena prilikom posjete pritvorenom suprugu. Avaz

Admir  Aljimi
Piše: Admir Aljimi

15.3.2021

Žena koja je danas uhapšena u sarajevskom zatvoru, zbog pokušaja da prokrijumčari narkotike je Flurija Isenaj, saznaje portal „Avaza“.

Kako doznajemo od izvora bliskog istrazi Isenaj je odvedena u prostrije Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a KS, gdje su je inspektori saslušali.

Izvor blizak istrazi kazao nam je da je Isenaj pokušala u zatvor da unese izmrvljenu tabletu lijeka „Bosnyl“. Ona je inspektorima rekla da je tabletu "Bosnyl" željela prokrijumčariti za svog supruga S.H. koji kako je rekla navodno boluje od depresije i anksioznosti.

Također je izjavila da se radi o jednoj izmrvljenoj tableti koju je predala straži. Ona im je pri ulasku bila sumnjiva te su je navodno pitali da li ima nešto zabranjeno, nakon čega su joj pronašli paketić sa prahom.

Osumnjičena je angažirala sarajevskog advokata Aleksandra Remića koji nam je potvrdio da je njegova klijentica nakon saslušanja u policiji puštena na slobodu.

- Dala je izjavu i pustili su je na slobodu. Kazala je da to nije droga već tableta koja se može kupiti u apoteci – kaže Remić.

Kako doznajemo njen suprug je u samici i neko vrijeme neće moći primati posjete.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.