KORONA U KPZ SARAJEVO

Dvojica zaraženih pritvorenika u zatvorskom izolatoriju, a jedan se liječi u bolnici i čuva ga straža

S obzirom da smo mi najveći pritvor na Balkanu i da su pritvorenici i osuđenici na tri lokacije dobro se borimo, kaže Zubčević

Ad. A.

Zaraza u KPZ Sarajevo za sada pod kontrolom

Foto: Avaz


Nakon što je zaraza koronavirusom ponovo buknula te se širi velikom brzinom, posebna opasnost je u zatvorima jer se na malom prostoru nalazi veliki broj ljudi pa je i opasnost od infekcije veća. 

Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo kazao nam je da uposlenici KPZ Sarajevo uspjevaju održati pod kontrolom zarazu unutar zidina pritvorskih jedinica i prostora gdje su smješteni osuđenici. Ali, da ipak niko nije pošteđen, pa tako ni ustanova na nijem je čelu.  

- Za sada se dobro držimo imamo dvojicu zaraženih i oni su u našem zavodskom izolatoriju i pod tretmanom su. S obzirom da smo mi najveći pritvor na Balkanu i da su pritvorenici i osuđenici na tri lokacije dobro se borimo. Imamo 150 pritvorenika, puni smo. Jedan osuđenik je također bolestan i on se nalazi na liječenju u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i tamo ga čuva straža. Opremljeni smo lampama i određenim aparatima, tako da pokušavamo sve držati pod kontrolom – kazao nam je Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na