POLICAJAC SUSPENDIRAN

Pogledajte novi video napada policajca na mladića u Visokom, njegov brat za "Avaz": Udarao ga je u glavu

Iako im je pokazao potvrdu, rekli su da mu moraju napisati kaznu o nepredavanju vozačke dozvole u iznosu od 100 KM, ispričao nam je Kiram Hidić

A. Jamaković

Službenik PS Visoko je suspendiran

Foto: Printscreen


Redakciji „Avaza“ obratio se Kiram Hidić i pojasnio detalje događaja u kojem je policajac iz Visokom upotrijebio fizičku silu nad njegovim bratom Kenanom Hidićem.

Podsjećamo da je nakon objave ovog snimka u javnosti, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić potvrdio da je pripadnik Policijske stanice Visoko privremeno suspendiran do okončanja istrage koju provodi Unutrašnja kontrola MUP-a ZDK.

Kazna od 100 KM

- Prije par mjeseci brat je prekoračio brzinu za 33 kilometra na sat i na dva mjeseca su mu trebali oduzeti vozačku dozvolu. Policajac je dolazio u nedjelju da kaže da treba predati vozačku, ali brat nije bio kod kuće već je majka rekla da će donijeti u sutradan. Dan poslije, u ponedjeljak, 1. februara, odnio sam bratovu vozačku i dobio potvrdu da sam je predao – kaže Kiram Hidić.

Dalje priča da su policajci došli 5. feburara i pitali njihovu majku zašto Kenan Hidić nije predao vozačku, ali je brat bio na poslu.

- Došli su na bratov posao i izveli ga. Iako im je pokazao potvrdu, rekli su da mu moraju napisati kaznu o nepredavanju vozačke dozvole u iznosu od 100 KM. Brat ih je pitao zbog čega, a policajac mu je odgovorio da je njemu lično morao dati iako se vozačke predaju tamo gdje se i izdaju – priča Kiram.

Tada je, prema njegovim riječima, Kenan rekao da mu napišu nalog i da će sve riješiti na sudu nakon čega ga je policajac uhvatio za ruku i privukao između prednjih vrata policijskog automobila.

Smrskan telefon

- Kenan je htio uzeti mobitel da me nazove ili da snima šta se događa, ali mu je policajac oteo telefon i smrskao ga. Tri-četiri puta ga je udario u glavu, a brat nije davao otpor. Drugi policajac je sve vrijeme sjedio i nije ništa uradio, pustio je da ga udara. Kenanove kolege su malo smirile situaciju, a policajac je opet tražio da potpiše i zavrtali su mu ruku da ga odvedu u stanicu. Tada je brat rekao da će potpisati, ali da je to pod prisilom i da se sve vidi na kamerama na šta mu je policajac rekao da mu ne prijeti kamerama i da mu ništa ne može – ispričao nam je Kiram Hidić.

Dodaje da želi javnosti objasniti da njegov brat ničim nije izazvao ovakvu reakciju policajca.

- Nakon 40 dana su objavili da ga suspenduju, a sve su znali od prvog dana. Mnogi misle da se brat opirao, ali nije pa vam šaljem novi video – zaključuje Hidić. 

NA VRH

Podijeli članak na