AVAZ SAZNAJE

Sarajlija koji je prijavio da su ga jučer opljačkali i uzeli mu Golf 7 je Abdulah Gibović: Ranije osuđivan za lažno predstavljanje

Abdulah Gibović prevario vlasnika jedne sarajevske galerije za 25.000 KM

Policija provjerava navode iz prijave. Ilustracija

Piše: M. Smajkić

23.3.2021

Kako nam je neslužbeno potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, Sarajlija koji je policiji u Konjicu prijavio da su ga u ponedjeljak u Podorašcu presrele dvije osobe i otele mu Golf 7 i veću količinu novca, je Abdulah Gibović koji je prije nekoliko godina osuđen za lažno predstavljanje.


Gibović je policiji prijavio da su mu nepoznati razbojnici ukrali, čak, 25.000 KM, te da su se u Golfu zlatne boje i Golfu koji su njemu oteli, pobjegli u pravcu Sarajeva. 


Iz policije nisu željeli iznositi detalje dok ne okončaju istragu. Kako smo saznali, na osnovu dosadašnjih radnji koje su poduzete te iskaza određenih osoba, sve upućuje na to da se radi o lažnom prijavljivanju.


Abdulah Gibović je u Sarajevu poznat po lažnom predstavljanju, zbog čega je u februaru 2006. godine na Općinskom sudu u Sarajevu osuđen na deset mjeseci zatvora.


On se, naime, u maju 2002. godine vlasniku jedne sarajevske galerije lažno predstavio kao predstavnik firme „Motokomerc“ iz Banje Luke te ponudio da mu nabavi automobil Fiat Stilo s popustom od 10 posto, zatraživši da mu odmah isplati 12.000 KM u gotovini.


Vlasnik galerije mu je povjerovao i dao novac, nakon čega ga je Gibović nazvao rekavši da će prolongirati datum isporuke. Za desetak dana mu je zatražio dodatnih 5.000 KM te ponudio drugo vozilo, potom 3.000 KM, a u konačnici vlasnika galerije je oštetio za 25.000 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.