BANJA LUKA

Siniša Šakić optužen za likvidaciju Slaviše Ćuluma: Ubice na motociklu ispalile najmanje 22 hica

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja prošle godine u blizini porodične kuće u Dragočaju kod Banja Luke

Optuženi Siniša Šakić. Arhiva

B. C. / Srna

24.3.2021

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu Republičkog javnog tužilaštva protiv Siniše Šakića zbog krivičnog djela teškog ubistva lica čiji su inicijali S.Ć, izjavila je sekretar Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Optužnica tereti Šakića da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa N.N. osobom prije 15. maja prošle godine nabavio motocikl i iskoristio ga za izviđanje lica mjesta na kojem su oštećenog planirali da liše života, kao i automatsko vatreno oružje i municiju kojim će izvršiti djelo.

Ove osobe su podesnim alatom i preduzetim radnjama prilagodila dvije lokacije na licu mjesta, u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog djela.


U banjalučkom naselju Dragočaj, zaseok Kočići, 15. maja 2020. godine oko 11.15 sati u zasjedi sačekali su oštećenog Slavišu Ćuluma koji je naišao putem, vozeći svoj automobil, te po vozilu ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja.

Ćulumu su nanesene teške i po život opasne povrede, usljed kojih je nastupila trenutna smrt, a počinioci djela su se motociklom udaljili u nepoznatom pravcu.

Banjalučanin Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja 2020. godine u svom automobilu, u blizini porodične kuće u Dragočaju kod Banja Luke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.