SPRIJEČILI KRVOPROLIĆE

Otkriven plan likvidacije: Velju Nevolju i njegove saradnike namjeravali ubiti na tivatskom aerodromu

Planirano je da se na njih ispali kiša metaka u trenutku kada završe sa čekiranjem na tivatskom arodromu na povratku za Beograd 21. januara ove godine

Velja Nevolja. Agencije

A. Ka. / Kurir.rs

24.3.2021

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo obezbijedilo je zaštićenog svjedoka u postupku protiv kriminalne grupe Janka Vukadinovića koja je osumnjičena da je planirala likvidacije Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana.

Kako piše Kurir, zaštićeni svedok iznio je na saslušanju u tužilaštvu svoja saznanja o tome kakav je plan imao Vukadinović. On je navodno prvobitno trebalo da bude svjedok saradnik u postupku koji se vodi protiv njega i ostalih osumnjičenih za planiranje Belivukovog ubistva, međutim nakon što je utvrđeno da mu je ugrožena bezbjednost on je dobio status zaštićenog svjedoka.

Kiša metaka

Kako prenose crnogorski mediji, likvidacija Belivuka i Miljkovića planirana je u januaru tokom njihove posjete Crnoj Gori gdje su išli kako bi se sastali sa vođama "kavačkog klana" Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom. Kako je otkriveno planirano je da se na njih ispali kiša metaka u trenutku kada završe sa čekiranjem na tivatskom arodromu na povratku za Beograd 21. januara ove godine.

Svjedok saradnik rekao je da je kriminalna grupa znala da Belivuk i Miljković ne mogu da budu naoružani na aerodromu i da neće moći da uzvrate vatru. Da je došlo do pucnjave, crnogorski istražitelji vjeruju da bi bilo i nevinih žrtava. Ko je trebalo da bude egzekutor javnosti još nije poznato jer su policajci prilikom hapšenja oružje pronašli kod dvije osobe.

Belivuk i Miljković su u januaru uspjeli bezbedno da se vrate u Srbiju, ali su dvije nedjelje nakon toga uhapšeni u velikoj policijskoj akciji. Tada je razbijena kriminalna grupa koju su oni predvodili, a koja je osumnjičena za brojne brutalne likvidacije. Najvažniji dokazi koji su do sad otkriveni su fotografije i snimci ubistava muškaraca koji su se već gotovo godinu dana vodili kao nestali u Beogradu.

Velika istraga protiv Belivukovog klana i dalje je u toku i policija je uhapsila i saslušala i neke od visokopozicioniranih pripadnika MUP, ali i čelnih ljudi FK Partizan. U okviru ove istrage uhapšen je i bivši zamjenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić. On je saslušan, a nakon toga mu je određen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina uticajem.

Papić je 15. aprila prošle godine, koristeći svoj položaj, posredovao da se ne pretresa blindirani Audi A8 koji pripada Belivuku i Miljkoviću, kao i da im se to vozilo hitno vrati. Da situacija bude bizarnija upravo je to vozilo Belivuk koristio kako ga policija ne bi pratila i zaustavljala jer isti Audi vozi i direktor policije Vladimir Rebić.


Ispitane i starlete

Nakon što su Belivuk i Miljković uhapšeni policija i tužilaštvo krenuli su sa ispitivanjem svih onih za koje se sumnja da su bili u kontaktu ili nekoj vrsti saradnje sa njim. Tako je prvo u policiju odveden Aleksandar Kajmaković zvani Aca Bosanac, poznati beogradski ugostitelj, a potom predsJednik FSS Slaviša Kokeza, bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović.

Svi oni su odgovarali na okolnosti poznanstva sa Belivukom. Pored njih ispitane su i dvIJe poznate starlete Tijana Ajfon i Mimi Oro, zbog sumnje da su bile česti gosti Velje Nevolje u bunkeru koji je imao na stadionu u Humskoj i da su "obavljale pojedine poslove za njih".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.