ISPOVIJEST ZA "AVAZ"

Policajci heroji koji su spasili ženu: Bila je u dubokoj vodi, drhtala je i govorila nam "pustite me"

U naselju Karanovac danas se odvijala prava drama

Piše: Hasan Čalić

27.3.2021

Policajci Perić i Jevtić. H. Čalić

U naselju Karanovac danas se odvijala prava drama. Mještanka Karanovca inicijala LJ.T. (48) u roku od pola sata dva puta je pokušala izvršiti samoubistvo i zahvaljujući sretnim oklnostima, ostala je živa sa povredama. 


U prvom slučaju, nesretna žena, iz još nepoznatih razloga, jutros je oko 8 sati došla je na željezničku prugu Doboj-Tuzla u blizini željezničke stanice Karanovac, i kada je naišao putnički voz za Petrovo, pokušala je da se baci i izvrši samoubitstvo. 


Tragovi krvi na tračnicama

Spletom sretnih okolnosti, zahvaljujući reakciji mašinovođe, a koji je ženu primijetio na šinama, zakočio je voz sa dva vagona, pa je udar u ženu bio manjeg intenziteta. Tragovi krvi na tračnicama, govore da su povrede ozbiljne.


I pored povreda, Lj.T. nije odustala od samoubilačkog čina, već se uputila ka obali rijeke Spreče.


To je primijetio mašinovođa, i ubrzo je na lice mjesta stigla policijska patrola iz PS Petrovo.


Policijski službenici Gordan Perić i Aleksadar Jevtić terencem, preko njiva su požurili prema rijeci i pronašli je u plićaku, mokru i u namjeri da skoči u duboku vodu.


Ponavljala je „pustite me“

- Polako, tihim glasom smo je odvratili od najgoreg. Ona nije puno pričala, drhtala je od hladnoće, jer je bila sva mokra. Da nismo došli na vrijeme, nema sumnje, ona već bila u dubokoj vodi, jer kad smo je izvlačii, stalno je ponavljala „pustite me“. Izvukli smo je na obalu i odmah stavili u službeno vozilo. Kada smo je pitali što ovo radi, rekli je da ima dijete peti razred, i kazala „što mašinovođa zakoči voz, što me ne ubi“ - ispričali su nam.


Nesretnoj ženi, prva medicinska pomoć ukazana je u Domu zdravlja u Petrovu, a onda je prevezena u dobojsku bonicu. Nije životno ugrožena. Dvojica policijskih sužbenika Aleksandar i Gordan su joj spasili život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.